1 entry daha
  • önce şu iki bilgiyi verelim.
    *******
    1- bir venüs günü, bir venüs yılından daha uzundur. venüs kendi etrafında 243 günde, güneş etrafında ise 224 günde döner. yani şayet dünya'mız, venüs kadar yavaş dönseydi, güneş'in bir doğup batma süresinde 4 mevsimi yaşayacaktık.

    2- dünya'da 23 derece olan eksen eğikliği, venüs'te 177 derecedir. dolayısıyla kendi ekseni etrafındaki dönüşünü, öteki gezegenlerin aksi yönünde yapar. başka bir deyişle; venüs'te yaşasaydık, güneş'in batıdan doğup doğudan battığına tanık olacaktık.
    ********
    hem eksen eğikliği hem de dönüş hızı nedeniyle yaşam için elverişli koşulları oluşturamayız gibime geliyor. ayrıca güneşe olan yakınlığı nedeniyle de meydana gelecek ısınmayı da göz önünde bulundurursak zor diyorum. bir de 4-5 milyar yıl içinde güneşimizin büyüyeceğini ve dünyamızıda yutacağını hesaplarsak yanlış bir tercih olur.

    gerçi o zamana kadar insan ırkı bir şekilde başka yaşanabilir gezegenler bulup, yıldızlar arası seyahati gerçekleştirebilir. yoksa bizleri bekleyen kitlesel bir yok oluşa karşı hiç savunma mekanizmamız yok.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap