5 entry daha
  • spoiler
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

    dönem koşulları ve hapishanelerin durumu aslında oldukça ilgi çekici. insanlar 3 yıl hapiste kalmayı çok büyük bir şey olarak görüyorlar mesela. az değil elbette ama sanki günümüzdeki 7 yıla denkmiş gibi bir his oluştu bende. ya da ben 7 yıl alsam bu şekilde bir etkileşim kurardım gibi geliyor.
    ziyaretçilerin ve mahkumların aynı anda telle ayrılmış iki farklı bölmeye doldurulması ve birbirleriyle bağırarak görüşmek zorunda kalmaları da oldukça ilginç geldi bana. artık bu toplu görüşmelerde bundan daha az acı verici yöntemlerin kullanılıyor olması mutluluk verici. toplum günümüze gelene kadar bir çok küçük alanda küçük adımlar atarak evrilmiş ve bu küçük adımların toplamı insanlık için gerçekten de büyük bir adım olmuş sanki.
    ayrıca filmde çalışmayla ilgili fikirlere oldukça katılıyorum. insanlara sokağa çıkıp oraya gitmeyin sizi çalıştıracaklar diye bağırmak istiyorum.
    sonundaki gazete haberiyle güldürmüştür. insanlar yemek yemek için duvar delecek kadar kendinden geçmemeli. filmin ana konusu bu düşüncedir. (!)

    spoiler
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap