87 entry daha
  • üst edit: standartlar ve sektör sürekli değişiklik gösterdiğinden, edit-1, edit-2, edit-123 diye gitmemesi için temize çekiyorum.

    çeşitli "rezalet" başlıklarında sigorta şirketlerinin, aracıların suçlandığını görmem üzerine kasko poliçesi satın alırken nelere dikkat edilmelidir diye bu başlığa yazma gereği duydum. üzerine 25 liralık tişört alırken 45 mağaza gezip 1.200 kere giy çıkar yapan herkesin bu tip konularda daha dikkatli ve duyarlı olması dileğiyle..

    1. en az 2-3 teklifin çıktısını isteyin ve teminatlar kısmını karşılaştırın. size e-postayla, whatsapp'la sadece prim ve taksit bilgisi yazıp geçmelerine müsaade etmeyin.

    2. cam muafiyeti var mıdır, sorun. (edit3: orijinal cam mı, yan sanayi mi.. buna da dikkat edin)

    3. imm (ihtiyari mali mesuliyet) teminatının limitini sorun. 1.000.000tl'nin altına düşmemeye bakın. mümkünse sınırsız imm seçin ancak bunun maliyete yansıyacağını unutmayın. alternatifli teklif alın.

    4. manevi tazminat var mıdır, sorun. genel imm ile kombine verilir. mahsuru yok, en azından poliçede kombine şekilde olsun.

    5. ikame araç süresini ve şartını öğrenin. üst sınıf bir aracınız varsa "segmente segment" ikame araç talep edin, mümkünse 15 günlük teminat alın. 30 gün de tercih edilebilir, onarım süresince diye geçer. yalnız servis yoğunluğu ve yurtdışından parça bekleme kapsamda sayılmaz, ikame geri alınır. artan maliyetlerle birlikte ikame teminatını poliçeden çıkartan sigortalılar oluyor. yedek araç şart değilse poliçenizin maliyetini düşürmeniz mümkün.

    6. orijinal yedek parça / tercih edilecek servis seçeneklerine dikkat edin.

    7. mini onarım hizmet sağlayıcısını, şehrinizdeki hizmet noktalarını ve şartlarını öğrenin.

    8. ferdi kaza / tedavi teminatı var mı, öğrenin. limit şu an için 10.000tl / 1.000tl gibi ortalamada.

    9. malınızı sigortalatıyorsunuz. bir zahmet işi son güne bırakmayıp doğru düzgün piyasa araştırması yapın. inceleyin, okuyun, çevrenize sorun.

    10. poliçe içerikleri, sektör uygulamaları ve teminat yapıları sürekli değiştiğinden, bu girinin de güncelliğini yitirmesi ihtimaline karşın kendinize güvenilir (muhtemelen tanıdık) bir aracı bulun.

    11. aracınıza poliçe primi düşsün deyip, sonra ucuz teklife onay verip hasar aldığınızda da "bu niye yok, şu niye eksik" diye ağlamayın. o primin düşmesinin sebebi genellikle bir teminatın çıkarılması veya kapsamının daraltılmasıyla olur. ucuz etin yahnisi yavan olur, unutmayın.

    12. poliçenizin marka kasko olup olmadığını sorun. marka kaskonun avantajlarını / dezavantajlarını öğrenin.

    13. servis kısıtı var mıdır, sorun. kaza sonrası yetkili servise gitmeye kalktığınızda "%25 size kitliyoruz" gibi sürprizlerle karşılaşmayın.

    14. son dönemde primlerin çok yükselmesiyle birlikte tutumlu kasko, pinti kasko, cimri kasko gibi ürünler çıktı. daha düşük teminatlı ancak daha uygun primli bu alternatifleri değerlendirebilirsiniz.

    15. kasko poliçesi satın alamıyorsanız ray, neova gibi şirketlerin kasko şartı aramayan imm poliçelerini satın alabilirsiniz. düşük maliyetle, karşı taraf hasarlarını teminat altına almış olursunuz, birine çarparsanız başınız ağrımaz.
179 entry daha
hesabın var mı? giriş yap