27 entry daha
  • başlık altına gelinmiş ve "ne de olsa kim bilecek, işkembeden sallayayım" niyetine , "voleybol dünyanın en popüler sporlarından biri değildir..." şeklinde bir dolu zırvalanmış. yok yav, hakikaten öyle midir?

    https://www.flovolleyball.tv/…-volleyball-countries

    voleybol, polonya ve bulgaristan gibi ülkelerde neredeyse futbol seviyesinde popülerdir.

    italya ve brezilya gibi ülkelerde ise basketbolla eşit seviyede popülerdir.

    abd, çin, rusya, küba, sırbistan, güney kore, almanya gibi ülkelerde de oldukça popülerdir. bunlardan bazılarında 2. sırayı bile alır (küba, sırbistan vs)

    cehalet savurma hamlelerine gelelim:

    "ayrıca voleybolun bir sorunu da kadın mı yoksa erkek sporu mu belli olmaması. futbol ve basketbolda bu yok. "

    böyle bir ayrım yok, fakat kadın voleybolunda top daha çok oyunda kaldığı için daha keyifli. tenisle aynı mantık.

    "voleybolda da sırf boyu uzun diye biraz idman yiyip az yetenekle çatır çatır oynayan bir sürü kadın ve erkek var. cunku spor henüz ham. eminim yıllar sonra voleybolda da yeteneksizler azalacak. "

    cahilim ama bol keseden atmak bende. gelmiş geçmiş en iyi voleybolcu mireya luis'in boyu 173 cm ve dikey sıçramada değdiği nokta ise 3.38 metre idi. hani 2 metre boylarında bir sürü beyaz basketbolcu var ya, çembere bile değemeyen, onlarla beraber sülaleni topla, onun değdiği yüksekliğe çıkamazsın. 173 cm boy ise voleybol için inanılmaz kısa. öte yandan, nice 2 metrelikler iş yapamadığı için silinip gitti. işkembeden sallamadan önce azıcık araştır.

    "abdde zaten bu spor hiç yok sanırım. "

    tövbeler tövbesi. abd milli takımının (hem kadınlar hem erkekler) son 10 yılda aldığı başarılara bak, sonra var mı, yok mu diye anlatırım ben sana. "benim ülkem voleybola yatırım yapıyor" diye böbürleniyorsan ya, senin ülkenin milli takımlar düzeyinde abd'ye kafa tutuma şansı yok. 3-5 tane süper yıldızı takıma toplayıp kupaları alırsın. ama bu, sadece geçici ve toplama bir başarı olur. milli takımlara da pek yansımaz-ki nitekim bize yansımıyor çok fazla. voleybolda güç dengesini bozan çok az unsur var. mücadeleyle bir yere kadar farkı kapatırsın.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap