3 entry daha
  • on edit; elestiriyi dogru kabul ederek, dinin degil verilen din egitiminin diyelim, durduk yere din dusmani olarak yaftalanmayalim simdi.

    en buyuk etkilerinden biri sizofreniyi beslemesidir. her cocuk ozellikle ilkokul cagina kadar hayali varliklara inanir, etkisi altinda kalir.
    super kahramanlar, kotu varliklar vs. eger dine ait metafizik varliklar yogun sekilde empoze edilir, bir de uzerine korkutma amaci ile kullanilirsa, hayat boyu surecek bir travma yaratilir ve kiside sizofreniye sebep olur. toplumsal olarak kabul gormus kavramlar oldugu icin de yadirganmaz ve hem suistimale davetiye cikarir (hoca,seyh vs) hem de kisiyi saldirgan hale getirebilir.

    bugun bir vatandas cikip casper sevimli hayalet gercek dese, uzaylilarla konusuyorum dese alay konusu olur, biraz daha israrci olursa akil hastaligi nedeni ile tedaviye zorlanir. ama uc harflilerle (rtuk’e selamlar*) ilgili bir bahiste hemen hocalara yollanir. kimse de akil sagligini sorgulamaz, zira toplum da bunu gerceklik olarak kabullenmistir.

    sonuclar ise acikli olabilir, “ icine seytan girdi ben de oldurdum” vs sayisiz ornek.

    siz siz olun cocuklari bu tarz kavramlarla korkutmayin, hem akil sagligini yitirmesine hem de ileride kendisine ya da etrafina zarar vermesine sebep olursunuz.
169 entry daha
hesabın var mı? giriş yap