5 entry daha
  • --- spoiler ---

    doğduğun yer mi, yoksa doyduğun yer mi ?

    1950'ler ile 1960'ların arasında başlayan psikolojik bir araştırmanın hikayesi ile karşımıza geliyorlar. yahudi soykırımından kaçan avusturyalı freudian psikolog peter b. neubauer ve viola w. bernard, yahudi çocukları evlatlık veren bir kurum ile beraber yaptıkları muhtemelen devlet destekli bir çalışmanın gizlediklerini açığa çıkmasını güzel bir kurgu ile izliyoruz. üçüzlerin tek tek hikayesi ile başlayan daha sonra bir araya gelişleri ve yaşadıkları zorluklar problemlere değindikten sonra olayın aslında bir psikolojik çalışma olduğu hatta sadece üçüzler ile sınırlı kalmadığını öğreniyorsunuz. konunun ana ekseni her ne kadar üçüzler üzerine kurulmuş olsa da aslında doğum esnasında kaybettikleri bir kardeşlerinin de olduğunu bilmemeleri konunun ne kadar uzun süre örtülü kaldığını gösteriyor.

    tim wardle aşırı iyi bir belgesel çekebilecek malzemeye sahipmiş kanımca becerememiş yani konuyu daha iyi ele alabilir, daha objektif bir belgesel sunabilirdi. en son the jinx the life and deaths of robert durst belgeselinde de aynı teknikler kullanılmıştı ama bu belgesele bu teknik pek gitmemiş, belgeseldeki gazetecinin dediği gibi şaşırtıcı olan belgesel, inanılmaz olmanın kıyısından dönmüş.

    mendel çaprazlamalarında kullanılan fasülyelerin tadı mı baskın çıkmış, yoksa fasülyelerin yetiştiği seranın mı baskın çıktığını sorgulayan bu belgesel "nature vs nurture" kapışmasına cevap arıyor gibi geliyor bana yoksa şüphen mi var?
    --- spoiler ---
52 entry daha
hesabın var mı? giriş yap