3 entry daha
  • en son durumu 4285 türküden oluşuyor bu repertuarın (demişim ama elimdeki kaynağa göre konuşup yanlış bilgi vermişim. şu sıralar 4600 küsurlarda olsa gerek.) ve her biri -sanıyorum- 500'er türkü içeren repertuar kitapları var. içeriğinde türkülerin notaları, derleyenleri, kaynak kişisi gibi bilgiler barındırır ve bu kitapların değeri bayağı yüksektir. (fiyat olarak) hatta bir dönem cd olarak çıkarmışlardı, 50 milyona mı ne satıyorlardı ki o dönem asgari ücret taş çatlasa 200 milyon idi.

    kitapta esas olarak satılan şeyin nota bilgisi olduğunu düşünürsek, bu türkü bilgilerinin nota bilgisi harici kısmının yayımlanmasında kanunen bir sakınca olmadığı görüşündeyim. dolayısıyla haydi bismillah diyor ve sol frame'in içine sıçmayacak şekilde, özenli/düzenli uğraşarak tematik çalışmamı başlatıyorum. (bir bok yiyoruz ama hadi hayırlısı...)

    (not: hukuken sakınca olmadığına dair bir hukukçudan onayımı da aldım. hukukçu arkadaşıma bu bilgilerin her yerden bulunabileceğini hatta akıldan dahi söylenebileceğini söyledim, o da "o zaman bir sakıncası yok" dedi.
    turkuler.com gibi türkü siteleri zaten bu repertuar kitaplarını sadece trt amblemini silerek sitelerinde yayınlıyorlar ve kanuni bir yaptırım uygulanamıyor.)

    (bkz: turk halk muzigi tematik calismasi/#8592366)
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap