2531 entry daha
  • boyle ulkeye boyle sampiyon.

    diğer tüm kulupler borç icinde yuzerken, böylesine bir doviz kuru icinde oyunculariyla "euro" cinsinden sözleşmeler yapabilmek icin sadece iyi bir takim olmak yetmez, birbirimizi kandırmayalım, kasanda para olacak!

    soz konusu kulup "istanbul büyükşehir belediyesi" adi ile boy gosterirken, belediyenin kaynaklari kulube aktariliyor iddialarina karsilik isim/unvan degisikligiyle hokus pokus yapilmistir.

    superlig'de her takim borçlanırken, kur ile faiz maliyetleri altinda iflasa suruklenirlerken, adil oyun ve rekabet kurallari çerçevesinden bakildiginda goze batan bu durum boylelikle bertaraf edilmistir.

    ist. b.sehir belesiyesi kaynak yaratma konusunda tokyo ve new york b.belediyelerinden bile daha kârlı bir kurumdur. kamu kurumlarinin idari islemlerine itiraz etsen de danistay kararlarinin hice sayildigi bir ulkeyiz nihayetinde.

    https://t24.com.tr/…-800-milyon-lira-cikiyor,444039

    ibb ensar vakfi gibi vakiflara rahatlıkla para aktarabiliyor. bu haberde sadece 800 milyoncuktan bahsedilmiş misal.. yani unvan degisikligi yapan medipol basaksehir futbol kulubu su an kendi yaginda mi kavruluyor, oyuncularına milyon euroluk sozlesmeler yaparken?

    boylesi buyuk mali kaynaga sahip bir kurum ile futbol kulübünün ic ice olmasi sonucunda sosyal medyada "bu derenin suyu nereden geliyor?" diye sorular ayyuka cikmisti, sorun çözüldü. ben tatmin oldum.

    simdi iktidar kanallarinda( zaten muhalif tek bir kanal kalmadi da) futbol camiasi icinde boy gosteren ve analizler yapan yandaş yorumcular bu konulara deginmemek icin şöyle bir algi yaratiyorlar;

    -basaksehir sistem takimiymis, en iyi oynayan ekipmis, cok iyi yonetiliyormus, transferlerden para kazaniyorlarmis gibi..

    renkleri bile lacivert-turuncu. ak parti'yi simgeleyen uc rengin ikisi.. digeri ise sari.

    iyi de dunya'da kac kulup var, hatta ve hatta tarihte, "hic" taraftari olmayip yillardir sampiyonluga oynayan?

    ürün satamayan, taraftari olmayan bir kulup günümüz endustriyel futbol sistemi icerisinde var olamaz. mussolini'nin lazio'su ya da cavusesku'nun steaua bukreş'i örnek midir başakşehir için bilmiyorum..çünkü bu takımlar bu liderlerden yıllar önce kurulmuş, taraftarı ve kültürü olan köklü kulüplerdi zaten. iktidarları dönemi içinde siyasal destek ve mali güç aldılar bu liderlerden.

    başakşehir'in baskani da, tayyip erdogan'in hismi. ibb eski belediye baskanidir ayrica sn. cumhurbaskani..

    hatırlarsanız on yıl önce ibb süper lige ilk geldiğinde "bozbaykuşlar" adı altında yanılmıyorsam üniversite öğrencileri tarafından kurulmuş 30-40 kişilik çokta fanatik olmayan, taraftarlığı mizahi olarak işleyen bir grup destekçisi vardı..

    başakşehir'in iyi teknik direktör ve iyi futbolcu grubunu muhafaza etmesi, her yıl daha iyi transferlerle ekibini güçlendirmesi ile birlikte akp il ve ilçe örgütleri tarafından tribünlere destek verildi. hatta bir bjk-ibb maci arifesinde bizzat sn.cumhurbaşkanı tarafindan taraftarin tribunlere gelmeleri yonunde sert bir daveti de vardir.

    bugün halen kulubün taraftar yapısı bundan ibaret. akp iktidarı bitince, kökleri olmayan bu ekibin tarihin tozlu raflarına karışacağından hiç şüphe yok.

    bu arada sn.c.baskani futbola olan etkisini gecen sene tatil edilen fb-bjk macinda bile göstermiş, devlet bahceli dahil tum kisi ve kurumlarına besiktas'in maca cikmama kararini degistirmesi yönünde baski yapmıştı..

    bu ulkede tayyip erdogan'dan nasibini almayan kisi ya da kurum kaldi mi?

    sesini cikarana ne olduğunu herkes biliyor. basaksehir projesi hakkinda elestirel manada tek bir kelam edebilen var mi camiada? yok.

    adebayor, arsenal..
    clichy, manchester city,
    elia, juventus
    demba ba, chelsea
    arda, barcelona
    emre, inter
    caiçara, schalke
    robinho, real madrid

    bunlardan sivas'a toplu tecavüz davasından yargılanan ve hüküm giyen robinho'nun transferini ayrı değerlendiriyorum. robinho 3 büyük kulüpten birisine transfer edilseydi çarşaf çarşaf dava medyada yer alır, oyuncu ve kulüp yerden yere vurulurdu. konu kimsenin umarsamadığı sivas ve bahse konu başakşehir olunca gık yok gık.. yarın kadın hakları konusunda resmi sosyal medya hesaplarından bir iki twit atıp gaz alırlar zaten..bu surecte algi yaratmayi da ogrenmislerdir.

    gs gomis'i, bjk cenk'i, fb souza'yı kur ve yüksek maaşlar sebebiyle derhal satmak zorunda kalırken, başakşehir visca, mossoro gibi oyuncularını satmaya dahi tenezzül etmedi, hep üzerine koydu. tek bir istisna hariç, cengiz ünder. ona da çok yüksek bonservis teklif edildi, keyfe keder sattılar, zorunluluktan değil!

    yukarıda saydığım diğer oyuncuların taraftarsız bir kulübe imza atması için tek bir sebep olabilir, para.

    üç büyüklere avrupa'nin elit ve majör kulüplerinde oynamış oyuncuları getirmek bile zor bir süreç. bonservisini, menejer ücretini geçtim, oyuncu minimum 2 milyon euro imza parası almadan gelmiyor bilindigi üzere. basaksehir baskani bu gücü kimden aliyor?

    bahsedilen 3 büyük kulüp avrupa'nın köklü, saygın ve en fazla taraftarı olan kulüplerinden üçü bakın.. avrupa'da kendi ulkesi dahilinde bu kadar fazla taraftari olan kac kulup var? dunya'da en fazla taraftari olan m.united'in bile ingiltere'de boyle bir taraftar kitlesi yoktur. bu üç buyuk kulup büyüklüklerini de öyle iktidardan da almıyorlar. tarihlerinden alıyorlar, yüz yıldan uzun tarihlerine ait bir kültürleri var. büyük bir rekabet icindeler.

    iki-üç senede bir şampiyon olunmaması büyük bir mali krize davetiye çıkarıyor her üç kulüpte de. transferlerine bile veto geliyor.

    ama bir kulüp var ki, şampiyon olmasa da her yıl daha da güçlenmeyi başarıyor. oyuncu satmaya da gereksinim duymuyor.

    fb'nin geçen gün borcu açıklandı. 4.5. milyar tl. yaklaşık 1 milyar dolar!

    ama başakşehir'in borcu sıfır.. bu oyuncuların maaşları büyük kulüplerdeki oyunculardan çok mu az sizce? bence başakşehir'e o isimleri getirmek daha da maliyetlidir.

    siz devam edin, sistem takımı, proje takımı diye..

    başakşehir proje takımı olsaydı "red bull" salzburg ve leipzig'e değil, başakşehir'e de yatırım yapardı.. ama taraftarı ve kökü olmayan bir futbol kulübüne hiç kimse yatırım yapmaz değil mi?
2750 entry daha
hesabın var mı? giriş yap