• başlık: varlık fonu bir milyar euro sendikasyon kredisi için citigroup ve ıcbc'yi yetkilendirdi olacaktı.

    sendikasyon kredisi nedir?

    birçok bankanın ya da benzeri borç veren bir kurumun bir araya gelip bir banka önderliğinde, yine bir bankaya ya da belli amacı olan bir kuruma (kamu kurumu) kredisi vermesidir. yani özetle uluslararası büyük çaplı kredileridir. bu kredileri almak büyük bir prestij ve güvenirliğin göstergesidir. borç vermek için bir araya gelmiş büyük kuruluşların onayıyla verilen bu krediler bu yüzden prestijlidir. her kurum borç vererek riski paylaşırlar. faizleri hepimizin bildiği standart kredi faizlerinden farklıdır.

    "bloomberg’e bilgi veren beş kaynak, türkiye varlık fonu’nun 1 milyar euroluk sendikasyon kredisi sürecinin koordinatör bankalarının citigroup ve ıcbc olduğu belirtti.
    sendikasyonun vadesinin 2 yıl olması, 1 yıl da uzatma opsiyonunun bulunması planlanıyor
    varlık fonu, citi ve ıcbc konuya ilişkin yorum yapmadı."

    kaynak: https://www.bloomberght.com/…-icbc-yi-yetkilendirdi

    dün sayın erdoğan'ın "iş bankası hazine'nin malı olacak" sözünü akıllara getirmiştir. erdoğan'ın iş bankası hisseleri konusunda niçin ısrar ettiğini 18 mayıs 2018 tarihli aşağıdaki haberden anlayabiliriz.

    "türkiye iş bankası, 18 ülkeden 42 bankanın katılımıyla 447 milyon dolar ve 867,6 milyon avro olmak üzere toplamda yaklaşık 1,5 milyar dolar tutarında 367 gün vadeli sendikasyon kredisi anlaşması imzaladı"

    https://www.bloomberght.com/…ik-sendikasyon-kredisi

    yaklaşık iki hafta önce "türkiye varlık fonu gerçekleri" başlığı altında tartıştığımız olaylar maalesef birer birer oluyor. halkın bu denetimsiz ve faaliyet raporları dahi yayınlanmamış fon konusunda artık aydınlatılması gerekiyor.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap