62 entry daha
  • mantıklı bir eylem değildir.

    insan; düşüncesinde, niyetinde, eylemlerinde kesinlikle samimi olmalı, içten pazarlıklı olmamalıdır.

    özü sözü bir olmayan, insanlara temiz niyetle yaklaşmayan kimseler, bunun bedelini çok acı öderler. öncelikle öyle bir şahıs iki yüzlü bir karaktere kendi iradesi ile bürünmüş ve o karaktere razı olmuş olur. böyle karakter sahibi olmayı içine sindirebilene diyecek bir söz yok zaten.

    ikincisi ise evrendeki bumerang kanunudur. düşüncen, niyetin ve fiillerinle evrene bir yayın yapıyorsun. o yayın yine dönüp dolaşıp seni buluyor ve kesinlikle bundan kaçış imkanın yok.

    ortadoğu toplumları maalesef baştan başa bu durumda. miadını doldurmuş ve hayatla mutabakatı kalmamış paradigma veya dünya görüşünün sonuçlarıdır bunlar.

    islamın özüne az çok vakıf olmuş kişiler onun güzel ahlaktan ibaret olduğunu bilirler. ancak bilmedikleri bir şey vardır. "bundan sonra güzel ahlaklı olalım" demekle veya ölümüne çaba göstermekle veya "kuran'a uyalım" düsturuyla güzel ahlakı elde etmenin mümkün olamayacağı gerçeğidir.

    onun için yöntem bilgisi, metodoloji gerekir. bir şahıs çıkacak; yolu baştan sona aşacak; nihayete varıp gayeyi elde edecek. sonra o gittiği yolu tüm detayları ile sair insanlara talim edecek. işte bu bir yöntemdir ve teorik olarak saysız yöntemler ortaya konulabilir.

    sonuç: ey ahali! hiçbir kıza samimiyetsiz duygularla yaklaşmayın. zira zaman içinde tüm o negatiflikleriniz size faiziyle geri dönecektir. buna emin olabilirsiniz.
151 entry daha
hesabın var mı? giriş yap