7 entry daha
  • s8 plus'dan huawei p20 pro'ya, oradan da huawei mate 20 pro'ya geçmiş, aynı zamanda şirket telefonu olarak da iphone kullanmış birisi olarak mate 20 pro ile kıyaslamasını yapacağım telefondur:

    benzerlikler:
    1- aynı ekran boyutuna sahipler. (6,4") ve her ikisi de amoled.
    2- aynı çözünürlüğe sahipler (m20p: 1440 x 3120 , s10+: 1440 x 3040)
    3- aynı ekran/cihaz oranı (m20p: %87,8 vs s10+: %86,5)
    4- hemen hemen benzer ölçüler (s10+: önemsiz derecede daha geniş ve biraz daha ince)
    5- yakın ağırlıklar (s10+ biraz daha hafif 175gr v. 189gr.)
    6- her ikisi de ip68 su ve toz korumasına sahip.
    7- her ikisi de kablosuz şarj olan telefonları şarj edebiliyor (bazen gerçekten inanılmaz kullanışlı bir özellik)
    8- aynı batarya kapasiteleri (huawei 4200 vs samsung 4100 mah)

    farklılıklar:
    a. kamera
    huawei mate 20 pro'nun üstünlüğünü sürdürdüğü ilk alan burası.
    ana kamera: m20p'nin ana kamerası 40 megapiksel iken s10+'ın kamerası 12 mp. buna ek olarak bir kamera değerlendirilirken en önemli diğer iki unsurdan birincisi lenstir ve huawei'nin lens üreticisi leica gibi bir marka. diğer önemli unsur ise sensör boyutudur. huawei'nin sensörünün alanı ise samsung'un 2.25 katı (%125 daha büyük). bilenler bilir, bu fark aps-c sensör ile full frame sensör arasındaki farka denktir. sensör boyutu hem noise performansını, hem detay performansını etkiler. burada samsung'un önde olduğu bir konu var. o da odak açıklığı. samsung'da f1.5 - f2.4 görünüyorken, huawei'de bu f1.8 olarak görünüyor. bu da 1/3 stop daha iyi bir ışık performansı anlamına gelecektir.

    zoom kameralara (telefoto) baktığımız zaman da yine huawei'nin işlevsellik bağlamında üstünlüğü varken, samsung'un sensörü bir tık daha iyi olarak karşımıza çıkıyor. huawei'nin zoom kamerası 3x zoom yaparken (80mm odak 35mm denkliğinde); samsung'un zoom kamerası 2x zoom yapıyor ve aslında 52mm odağa sahip. fotoğrafçılıkta 52 mm aslında telephoto olarak kabul edilecek bir odak değil. ayrıca lens üreticisi yine leica huawei için. ancak samsung'un sensörü burada daha iyi. samsung 12 mp, huawei 8 mp ve samsung'un sensörü bir miktar (%20) daha büyük. yani huawei'nin lensi daha iyi (gerçek zoom lens), samsung'un ise sensörü daha iyi.

    geniş açı lenslerde ise s10+ hakkındaki tek bilgi 16 mp olduğu. bu yüzden burada karşılaştırma yapamıyorum. ama huawei'nin kamerası 20 mp, 16mm (0,6x) ve 1/2.7" sensöre sahip (samsung'un ana kamerası ile neredeyse aynı büyüklükte).

    ön kameralarda ise bulabildiğim tek bilgi her iki telefon için de çözünürlük. huawei 24 mp vs samsung 10 mp.

    son olarak video performanslarına değinmek gerekirse. samsung 4k 60 fps kayıt yaparken, huawei 30 fps kayıt yapıyor. burada samsung'un üstünlüğü var. geri kalan video özellikleri benzer görünüyor kağıt üzerinde.

    donanım ve performans:
    samsung daha yeni bir telefon olmasının avantajını ortaya koyuyor. burada teknik kısımlara girmeye gerek dahi yok. samsung'un hem işlemcisi, hem görüntü işlemcisi daha iyi. aynı zamanda samsung 8 gb, huawei 6 gb ram ile geliyor. bugün değil ama ileride (5 yıl sonra) samsung yeni gelecek olan işletim sistemlerini daha iyi taşıyacaktır. ama telefonu 3 yıl sürmeden satarım diyorsanız buraya çok takılmaya gerek yok. ama 3 yıl sonra bu iki telefon arasında kalırsanız bence kamera vs farklara takılmaksızın samsung ile devam etmeniz gerekir.

    şarj:
    huawei kadar hızlı şarj olmadığından olsa gerek samsung bu konuda hiç açıklama yapmadı. huawei'nin hızlı şarj özelliği inanılmaz. telefonu akşamdan şarj etmeyi unuttuysanız sabah uyanınca şarja takıyorsunuz 30 dakika sonra evden çıkarken %70 şarj olmuş oluyor. full şarj ise 57 dakikada. 10 dakikalık şarj ile %35 civarına geliyor sıfırdan.

    şarj cihazı 40 watt. ayrıca kablosuz şarjda da 15 watt destekliyor ama huawei'nin kendi pedi dışında 15 watt şarj pedi satılmıyor (en fazla 10 watt şarj eden var).

    parmak izi sensörleri: artık 3d yüz tanıma sayesinde parmak izine gerek dahi kalmıyor. bir de kızılötesi aydınlatma desteği de olunca karanlıkta dahi tanıdığı için parmak izi sensörüne hiç ihtiyaç yok. ama yine de karşılaştırma yapmak gerekir. samsung'unki nasıl çalışacak bilmiyorum. ama huawei'nin ki standart sensörlere göre yavaş (p20 pro'yu örnek verecek olursam bir kere bile tanımazlık etmişliği yoktur belki de, ama mate 20 pro belki 20 denemede en az bir defa tanınmadı uyarısı veriyor). dolayısıyla samsung'un, en fazla m20p'deki kadar sıkıntılı olabileceğini düşündüğümden bence samsung daha iyidir burada.
179 entry daha
hesabın var mı? giriş yap