1020 entry daha
  • az bile alıyoruz thyde değilim ama çok net söylüyorum az bile alıyoruz.

    şu sözlükte doktor pilot maaşı eleştirmeden önce bu adamlar neler çekiyor bir sorun öğrenin.

    gelin düzgünce anlatayım size pilot olmak için neler yapıyoruz.

    eğitim sürecinde önce sağlık daha sonra fiziki birkaç testten geçmeniz gerekiyor. bunları geçince aday olabilme şansınız var. daha sonra ppl den başlayıp atpl ile biten bir sürece giriyorsunuz. atpl derslerini geçmek öyle bir zulüm anlatsam inanmazsınız. össye girmedim ben ama büyük ihtimalle össye o kadar çalışmadınız sanırım.

    dersler sırasıyla

    010 air law
    021 aircraft gen knowledge ( air frame,systems etc)
    022 agk (instrumentation)
    031 mass and balance
    032 performance
    033 flight planing monitoring
    040 human performance
    050 meteorology
    061 general navigation
    062 radio navigation
    070 operational procedures
    081 principles of flight ( çok baba ders )
    091 ıfr comm
    092 vfr comm

    şimdi bu derslerin kitaplarını üst üste koyunca yaklaşık 1 m 70 cm gibi bir yükseklik yapıyor bunlardan sorumlusunuz. bu dersler aşırı zor aşırı beyin yakıcı. ezberle geç yaparsan iş bulamazsın. bazısında tıp konuları kimisi elektirik mühendisliği kimisi makina her telden konu var anlayacağınız. akışkanlar mekaniğini bilmek gerek makina elemanlarını bilmek anlamak gerek termodinamik hakkında fikir sahibi olmanız iyi olur. yani ne desem gg yaşamanız okumanız gerekli.

    derslerden sonra ır me cpl denilen bir süreç ile atpl lisansını cebine koyunca iş bitmiyor . tip lisansı ile uçacağın uçak belirleniyor. bu uçağın similatöründe zorlayıcı testler oluyor. uçağın kanadını koparıp hadi in diyorlar öyle testler öyle sınavlardan geçiyorsunuz ki ter popodan süzülüyor.

    bu testler sürekli tekrar edilip olası bir emercensi durumda uçak pilotu daha hızlı tepki versin daha hızlı reaksiyon ile yaşam oranı yükselsin amacı güdülüyor. şirket vermiş uçağa zibilyon dolar öyle bilgisiz pilota emanet eder mi ? bir kazada şirketler batıyor şirket seni boş bırakır mı ???

    bana sorarsanız uçak kazalarında insan hatası yüzde yüzdür uçak insandan ötürü düşer. bakımı iyi değildir pilot hatalıdır vs ama şunu söyleyeyim bu hatalardan hayatta kalma olasılığınız kaç 0

    pilot psikolojik olarak rahat olmalıdır arkadaş olmazsa olmaz o iş.

    otomatik pilota takmışsınız otomatik pilot sadece elimiz yorulmasın diye var olan birşey bence uçağı sürekli oto pilot olmadan saatlerce eğitim alırken kullanıyorsun zaten prosedür aynı sistem aynı yol aynı. oto pilot ile sadece sistemleri gözetleyip kontrolleri yapıyorsun navigasyonu trafiği takip ediyorsun aynı iş yani.

    oto pilota aldım krem şantiyi getirin mevzusu yok ki nedir derdiniz.

    kullandığım alet kamil koç otobüsü değil kazasında akarında kokarında sağa çekilmiyor bu meret 90 m dolar 150 m dolar içinde onlarca can var en başta benim canım var. sen daha uçağa binmeye korkarken ben o uçağı kullanıyorum azıcık izan azıcık insaf. çok über bir insan değilim ama bazılarının korktuğı şeyleri işim olarak yapıyorum bari o noktada saygı duy.

    bu ülkede temel problem şu kendisi birşeye sahip olamayan insanlar kimsenin o şeye sahip olmasını istemiyor. bırakın birileri iyi kazansın birileri mutlu olsun bırakın hepimiz çok kazanalım nedir derdiniz ?

    hasetlik çekememezlik ne derseniz deyin maaşları düşürün uçağın pervanesini elinizle çevirir uçarsınız ben gider başka ülkede uçarım. çok net.

    edit: bak az aşağıya inin ne dediğimi anlarsınız. adam nato mermer nato kafa. hepimiz köpek gibi kazanalım arkadaş ama bana gelip sen neden çok alıyon diyeceğine önce dahi kardeşim ben neden az alıyorum de ki hakkını savunalım.

    mesele benim çok almam olmamalı senin az alman olmalı.

    delirme editi: kimin nasıl pilot olduğunu bilmeden konuşmamanızı tavsiye ederim. bir kaç trick yukarıda var okuyan anlar ona göre yazar umarım. mesele kimin daha çok okuduğu değil ben bir bilim insanı kadar zeki değilim yahut bir akademisyen gibi üretken değilim. bir hizmet veriyorum bu hizmet karşılığında paramı alıyorum.

    sen benden çok okuyup az kazandığını düşünüyorsan benim gibi daha az okuyup daha çok kazansaydın elinden mi tuttuk. ?
390 entry daha
hesabın var mı? giriş yap