• 2016 ve 2017'nin özellikle ethereum çevrelerinde en çok konuşulan güvenliği matematiksel olarak kanıtlanmış proof of stake blokzincir mimarileri snow white ve thunderellanın implementasyonu. bir kaç gün önce pre-mainnet release yaptılar. thundercore mainnet'inde kendi native token'ları private fonlama yapan yatırımcılara kısmen dağıtıldı. uzun süredir teknik anlamda radarımda olan bir projeydi. cardano'nun peer reviewlu ouroboros whitepaper'ının yanında(belki de üstünde) anıldı hep ismi. geliştirenler carnegie mellon ve mit mezunu, cornell'de bilgisayar bilimleri hocaları. ortaya çıkardıkları ürün titiz bir akademik çalışmanın ürünü. teknik detaya girmeyeceğim ama yavaş zincir/hızlı zincir hibrit ve asenkron bir yapı var. maalesef amerika'da public ico meselesi dert olduğu için public ico yapmadılar. 3 tur (angel+seed1+seed2 veya seed+saft1+saft2 tam nasıl isimlendirdiklerini çözemedim) fonlamadan geçmiş proje. ilk tur alanlar 1 centten, ikinci tur alanlar 2 centten, üçüncü tur alanlar 10 centten almışlar. ikinci tur alanların hepsi, üçüncü tur alanların yüzde 20'si salınmış üç gün önce (komik bi salınma tarzı seçmişler, üçüncü tur yatırımcılar an itibariyle rekt). daha ekipten resmi bir açıklama olmamakla birlikte resmi açıklama ve borsa listelemesi üçüncü çeyrekte olacak diyorlar. ama token'ları saldıktan sonra ortamın izin gerektirmeyen yapısı gereği borsalar korsan listelemeler yapıyorlar. çin bazlı bir altcoin borsası bilaxy thundertoken'ları listelemiş bile ve dolar bazında angel fiyatına dump yemiş neredeyse, bu entry yazım itibariyle 1-1.2 cent civarından gidiyor.

    tokenmetriks bilgileri filan da daha açıklanmamakla birlikte telegram gruplarından öğrendiğime göre total supply 10 milyar. 1 centte fully diluted hesapla $100m değerlemesi var, sirküle miktar 6 milyar olacak denmiş, 4 milyar da zaman içinde staking geliri olarak mine edilecek. enflasyon yok, fikslenmiş arz var.

    bu düşük piyasa değerli bir proje değil, cardano ve tezos kalibresinde (büyük ihtimalle daha iyi) bir proje. muhtemelen kripto indeks siteleri direkt ilk 100'de, belki ilk 50'de listeleyecek. şu an piyasadaki en ucuz ve en hızlı ethereum olabilir (1200 tps, saniyeler altı onay süresi, düşük işlem komisyonları). ethereum virtual machine ile tamamen uyumlu. tt'lerinizi ethereum cüzdanında saklayabiliyorsunuz ama ethereum mainnet ile değil thundercore mainnet ile iletişim kurmasını sağlamalısınız. tt'ler erc20 değil, thundercore mainnet'inin native token'ları.şurada nasıl saklayacağınız anlatılmış. (custom rpc server girmeniz gerekmekte eth cüzdanınıza)

    resmi duyuru ve staking üçüncü çeyrek diyorlar. daha o vakte kadar bolca korsan listelemeye tabi olma ihtimali var. dolar bazında ilk tur özel yatırımcılarla aynı fiyattan alabilmeyi bir ayrıcalık olarak görüyorum. daha da altına düşerse daha da çok alırım. ama kendimce riske edilebilir düşük meblağlarla yatırım yaptım. teknolojik açıdan ilgimi çeken bir projeydi hep, artık aktif kullanabilecek olmamız açıkçası heyecanlandırdı. kimse benim yazımı okuyup gaza gelip araştırmadan etmeden finansal kararlar almasın. ama thundercore'un önümüzdeki zamanda kripto (özellikle ethereum) dünyasında isminden söz ettireceğine inanıyorum.

    topluluk yönetimleri filan rezalet bu arada, çok elit ve meşgul olduklarından mıdır nedir hocaları göremiyoruz konuşamıyoruz, 10 centten üçüncü tur özel fonlama yapanlar mutsuz doğal olarak ama uzun vadede hepsini mutlu edecek potansiyeli olduğuna inanıyorum.

    websiteleri: https://www.thundercore.com/

    gene iacr'de yayınlanmış bir de sleepy consensus whitepaperları var o da okumaya değer. ayrıca piyasadaki pantera, huobi capital, metastable, hashed, kenetic, arrington gibi en büyük fonların yatırımcı olduğunu da hatırlatayım.

    hakkında çıkar haberlerden bir kuple:
    geçen seneden bir haber
    geçen günden bir haber

    edit: bu entryden bi kaç saat sonra bilaxy thundercore'dan gelen resmi talep üzerine trade'i durdurdu. resmi listeleme ve staking için üçüncü çeyreği beklememiz gerekecek gibi gözüküyor.

    aylar sonra gelen edit: prof elaine shi ekipten ayrıldı diye söylentiler var cehennemin dibine gitmiş tt de. böyle siktiriboktan sebepler yüzünden bagholder oluyoruz. satmıyorum aq dibini sıfırlanırsa sıfırlansın.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap