11 entry daha
  • xxv.hilalüzzaman 54/75 - 26.kemiyetülirak orjinli şampiyon arap atı. zamanının tüm iyi atlarını hepsini geçmiştir ve bütün büyük koşuları kazanmıştır, bu sebeple kendisine şampiyon denilmektedir.
    yavuzhan ın diğer şampiyon oldugu iddia edilen mirhat ve tansel gibi atlarla koşturuldugunda ortaya çıkılacak sonuç büyük merekla beklenmekteydi ama bu üçlünün birlikte koşmaması için bunun gayet mantıklı sebepler vardı.

    1-önemli koşuların pek çoğunun devlet harasında yetişen atlara özel olarak yapılması. (mirhat ve tansel özel harada doğmuştur)
    2- mirhat ve tansel in yarım kan oldugu hakkında çıkan iddialar(belkide iddiadan daha fazlasıydı çünkü ne mirhat nede tansel arap atına pek benzemiyordu, fizik olarak her iki atta oldukça iriydiler ve padoka çıktıklarında çogu kişi bunlara '' aaa yanlışlıkla ingiliz atını çıkarmışlar ehheheheheh'' diye gülerdi. ne mirhat ın nede tansel in hiç bir kardeşi fiziksel olarak onların boyutunda olmamıştır ve hepsi eşek diye nitelendirilebilecek atlardır.)

    herşeyi göz ardı edip bu üç atın bir arada koşmuş olsa ne olabilirdi sorusu hala pek çok kişiyi merak ettirir. yavuzhan yanına gelen ata göre koştugu için bu atlarda pek arap atı gibi olmadıklarından ve yavuzhan daha önce bu kadar hızlı atların yanında bir yarış boyunca koşmadığından(galoplarda ingiliz atlarının peşine takılmaya çalışmışlıgı vardır.) dolayı tüm gücünü harcayacaktı buda büyük ihtimalle onun ölümüne neden olacaktı. elbette yavuzhan(ım) bu yarışı kazanmadan ölmeyecekti...
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap