58 entry daha
  • erkeklerin yaşamlarının bu dönemlerinde insanlıktan çıkıp bambaşka bir boyuta geçtikleri için yaşanılan anlar iliklerine kadar işlenir ve bu anılar ömrün kısa vadede bütün, uzun vadede de bir kısmını etkileyen olaylar silsilesidir.

    yaşanırken herşey normal gelir ama gün gelip de askerlik anısı olarak anlatılmaya başlandığında, değil dinleyenler, anlatan tarafından dahi sallama olarak değerlendirilir, oysa ki hepsi tek tek yaşanmıştır. kimisi sos mahiyetine abartmalar katabilir ama sonuç olarak çeken bilir.

    ...

    örn:

    doğu'da kimsenin iplemediği bir sınır karakolunda eksi otuz derecede günler yokluk ve çaresizlik içinde donarak geçmektedir. sivil yaşamında akşam yemeklerinde kıvırcık salatası olmadan sofraya oturmayan kahramanımız haftalardır un çorbasından başka yiyecek birşey bulamamaktadır. tam kırk gün sonra karlı dağların ardından aniden bir sikorsky gelir ve yokluktan ve açlıktan bunalan karakola erzak niyetine kasa kasa coca cola ve soğan getirir. üç dakika içinde helikopterin motoru durdurulmadan erzakın boşaltılması gerekir. helikopterdeki asker kasa kasa coca cola'yı ve çuval çuval soğanı buzla kaplı piste atar, karakol askerleri de atılan erzağı karakola taşımak için koşuştururlar. kahramanımız bu hengame içinde askerlerin boşaltma işlemini izler ama gözü boşaltma yapan askerin bir önceki karakolda boşalttığı anlaşılan kıvırcık marul kasasından kalma tek bir kıvırcık yaprağının askerin botu altında nasıl ezilip simsiyah olduğunu görürür ve o yeşilimsi yaprak bir hazan yaprağı gibi helikopter kabininden karlı piste doğru süzüle süzüle düşer ve kahramanımız, boğazına takılan kocaman bir düğümü için için yutkunur.
690 entry daha
hesabın var mı? giriş yap