14 entry daha
  • son 5 yılda hayatı bana zindan eden acıdır. neden 5 yılda çünkü ilk çıktığı zaman askerde çıkmıştı, bir daha da kurtulamadım, gitmediğim uzman denemediğim ilaç kalmadı, ön taraftan resmen dilimin yapısı değişti. bu 5 yılda birçok şey deneyimledim, aktarıyorum:

    1) ne yaparsanız yapın geçmez grip gibi bir kuluçka süresi var, başta iğne ucu kadar küçük olmasına rağmen ağrısını hissederseniz sonra büyür büyür bazen bir nohut tanesi çapına bile erişebilir, sizi çaresiz bırakır. hatta lanet olası askerlik günlerimde dudağımın iç tarafında çıktı doktor albay gözlerine inanamadı bildiğin yarım elma dilimi kadar büyümüştü içini kazıdı kanamadı bile öyle tuhaf bir hal almıştı.

    2) kenakort, aftojel gibi ilaçları çok kullandım, sadece basit olarak ağrıyı kesmekte.

    3) dut şurubu (ki değdiği zaman arşı görüyordum) denedim boş, ada çayı çeşitli baharatlar takviye multivitaminler boş boş boş...

    4) sodyum florür içeren dış macunlardan uzak dur dediler durdum, çeşit çeşit denedim yada denemedim, bir ara korkumdan dişlerimi fırçalamaz oldum, yine sonuç failed.

    5) kestane balı, keçi boynuzu gibi vücut direncini arttıran besinleri düzenli tükettim geçmedi.

    6) bir çok alerji testine girdim, çeşitli kan testleri yapıldı (nerdeyse check-up) düzenli spor yaptım, klorlu sudan uzak durdum, yine geçmedi.

    7) alkölü tamamen bırakayım (ki arada içerim sadece) dedim geçmedi, rakıyı sevmeme rağmen arada iç dediler içtim geçmedi.

    8) hayatımda sigara içmedim, sigarayı denedim. geçmedi.

    9) çaresizlikten hacı hocaya bile gittim ne diyorsunuz ama geçmedi, geçmek bilmedi, sinir krizi geçirtti ama geçmedi...

    ve daha bir çok şey, adını hatırlamadığım birçok ilaç besin diyet vs... hepsi boş. sadece tek bir şey çok az da olsa işe yaradı, hazırsanız söylüyorum: sarımsak* ... şunu farkettim, bunu düzenli olarak tükettiğim zaman aftlar yine çıkıyordu ama daha az ve daha az ağrılı, uzak durduğum zaman (malumunuz kokusu) aftlar gene nüksediyordu, ağzımın içinde bir oraya bir buraya...

    sonuç olarak, size tavsiyem kesinlikle bunun için ilaç kullanmayın, düzenli yemek yiyin, spor yapın vücut direncinizi arttırın ve sarımsak yiyin abi, belki geçmeyecek ama kesinlikle işe yarayacaktır.
78 entry daha
hesabın var mı? giriş yap