11 entry daha
  • kutlu olsun. 7 yıl önceki stajyer günlerimi hatırlıyorum. bugün rahatım yerinde, 5 haneli maaşım her ay cebimde. ama içim acıyor.

    buradan türkiye barolar birliği'ne seslenmek istiyorum. bugün avukatlar, yanında onlarca işgören meslektaşımızı çalıştıran avukatlar, milyonlarca lirayı götüren avukatlar, stajyerlerin, yeni mezun olmuş meslektaşlarımızın haklarına 'tecavüz' etmektedir.

    lütfen buna bir dur diyin. haksız işten çıkarmalar, sindirme politikaları, ucuz iş gücü peşine düşmeler... lütfen bu mesleğin yüz karalarının huzurunuzda bekleyen disiplin dosyalarını sonuçlandırın.

    5-6 farklı müvekkili tarafından şikayet edilmiş ve müvekkilinin arkasından iş çeviren avukatların dosyaları yıllardır disiplin kurulunda bekliyor. cezasız. bu adamlar 2.250 tl'ye meslektaşlarımızı çalıştırmaya devam ediyorlar.

    diğer meslektaşlarıma da diyeceğim bir şey var: haksızlık karşısında susmayın. ben susmadım, pek bir zararını da görmedim. hiç bir tehditin sonuçlandığını görmedim. her gördüğüm haksızlığı şikayet ettim. siz de edin. çekinmeyin. en fazla başka bir yerde çalışmaya başlarsınız.

    tanım: yıldönümü olan gündür.
69 entry daha
hesabın var mı? giriş yap