163 entry daha
  • azor ahai teorilerinin en beğendiğimi ve gerçekçi bulduğumu sizinle paylaşmak istiyorum. benim gönlüm jamie lanister'dan yana (onunla ilgili de ayrıntılı teoriyi yazıcam bunun üstüne başka bir entry'de) ama bu teori daha dayanaklı gibi geldi. ya da ikisi at başı kafa kafaya diyelim.

    çok uzatmadan azor ahai kim cevabıyla başlıyım. cevap rhegar targaryen. kendisi zaten azor ahai olduğunu düşünüyor. ayrıca deli kralın soyundan gelmesi nedeniyle de kehanetteki gereklilikleri karşılıyor.
    ulan ölmüş adamın azor ahai olmasının bize ne yararı var diyeceksiniz ama teorinin tatlı tarafı da burda başlıyor. çünkü asıl mevzu azor ahai'de değil onun kılıcı olan "lightbringer" da. kılıç aslında efsanede anlatılışından dolayı yanlış anlaşılmış olabilir mi? kılıç aslında kılıç değil de bir insan olabilir mi?

    efsaneye göre kılıcı light bringer'ı 3 seferde dövebiliyor.

    1. denemesinde 30 gün 30 gece dövüyor ateşte kılıcı, sonra suda soğutmaya çalışırken kılıç kırılıyor
    2. denemesinde 50 gün 50 gece dövüyor ateşte kılıcı, sonra bir aslanın kalbine sokuyor ve orada soğutmaya çalışıyor ama kılıç tekrar kırılıyor.
    3. denemesinde ise 100 gün 100 gece dövüyor kılıcı ve sonunda gerçek aşkı nissa nissa'ya sokuyor ve kılıç onu öldürüyor. ama bu defa sağlam kalıyor.

    rheagar targaryen'in 3 tane çocuğu var. bu çocukların ilk ikisi ölüyor. yani kılıçlar kırılıyor. ama 3.sü yani jon snow doğuyor. hem de ilk çocukları gibi aşık olmadığı bir kadından değil, bu defa aşık olduğu kadından. aşık olduğu kadına kılıcını (!) sokuyor yani içine jon'u koyuyor. ve jon sevdiği kadının ölmesine neden oluyor. yani jon snow aslında "lightbringer" efsanedeki tasvirlerdeki mecazın dikkate alınmayıp bire bir anaşılması yüzünden kılıç zannedilmiş.

    yine aynı teoride suda soğutulmaya çalışılan kılıç hikayesi. rhegar'ın barethon tarafından 3 dişli mızrak nehrinde yani suda öldürülmesini,
    aslanın kalbinde kırılan kılıç hikayesi ise rheagar'ın çocuklarının aslanlara hizmet eden dağ tarafından öldürülmesini temsil ediyor diye iddia ediyorlar.

    ayrıca küçük ve güzel bir ayrıntı daha; lightbringer kılıç değil aslında insan dedik ama, night's watch yemininde şöyle diyor jon: "i'm the sword in the darkness" yani ben karanlıktaki kılıcım diyor.

    diğer teori:(bkz: #89011729)
95 entry daha
hesabın var mı? giriş yap