4 entry daha
  • öne çıkan iki sebebi var;

    1) ülkenin geleceğini karartmak için çökertilmesi gereken kurumların başında eğitim geliyor. bu sebeple fetullah isimli ucube, öncelikle eğitim kurumlarına el attı. mevcut hükümetin desteği ile de eğitimin kalitesini cumhuriyet tarihinde görülmemiş kadar dibe çekti. önce öğretmenlerin saygınlığı bilinçli olarak bitirildi. öğretmenler, velilerin ve öğrencilerin elinde oyuncak edildi. sonra maaşları kademeli olarak düşürüldü ve geçim dertleri başladı. siz buradaki götü boklu ergenlerin öğretmenlerin tatiline ve maaşlarına yaptığı yorumlara bakmayın. maaşlar asgari ücretten başlıyor ve yazın 2 ay para almıyorlar. onu da geçtim yazın işe giriş/çıkış yaptırıldıkları için 2 aylık sigortaları da ödenmiyor ve kıdem tazminatı hakları da yok. ayrıca yeşil pasaport vs vs. gibi hakları da yok bu öğretmenlerin.

    2) özel okullar kodamanların yani akp hükümetinin yandaşları olduğu için, öğretmen kalitesinin düşmesi akp nin işine, maaşının düşük olması da yandaşın işine geldiği için kimse bu işe dur demiyor. her yerde reklamını gördüğünüz özel okullar da dahil bir çok özel okulda durum bu.

    özel okul yönetimi olaya şu şekilde yaklaşıyor: öğretmen bir satış danışmanı ve öğrenci de müşteri.
    neden satış danışmanı dedim? çünkü müşteri pardon öğrenci toplamak için öğretmenler saatlerce telefonla aramalar yapıyor, işlek cadde ve avm lere standlar açıyorlar vs. vs. bunları yaparken de ek ücret almıyorlar ve asgari ücret ile hem öğretmenlik hem de satış danışmanlığına zorlanıyorlar.
    dershaneleri kapattıkları için de boşta bir sürü öğretmen var ve biri gitse diğeri hemen asgari ücrete işi kabul ediyor.

    öğretmene ve öğrenciye bakış değişmediği sürece eğitim düzelmez ki zaten akp hükümeti de eğitimin düzelmesini ve düşünen gençler yetişmesini istemiyor. sonuç olarak bu devran şimdilik böyle devam edecek...

    önemli not: öğretmen değilim.
139 entry daha
hesabın var mı? giriş yap