473 entry daha
  • daha önceki entry'lerde 2. sezon final bölümündeki çoğu mantıksızlığın dile getirildiği, lakin yine de tamamını anlatmaya parmak dirayetinin yetmeyeceği dizi. çünkü dallanıp budaklanmayı çok iyi başarıyorlar.
    .
    .
    .
    --- spoiler ---

    misal, arızalı foton torpidosu olayı. savaşın ortasında section 31 gemilerinden birinden atılan foton torpidosu enterprise'ın zayıflamış kalkanlarını aşmayı başararak gövdesine saplanır ve hayret vericidir ki, patlamaz. amiral cornwell ve süvari(veya birinci kaptan - number one, commander, first officer...vb.) infilak etmemiş; lakin ateşleme düzeneği aktif torpidoyu ne gemiden uzağa ışınlayabilirler(aktifleşmiş durumda), ne kapatabilirler ne de geminin kalanından yalıtabilirler(patlama önleyici kapının otomatik sistemi hasar gördüğünden kapı takılmış.) sonunda cornwell kendisini feda ederek patlama öncesi elle kapıyı kapatıyor ve geminin önceden bahsedilen dört güvertesiyle beraber havaya uçuyor.

    sıradan başlayayım:
    1) öncelikle, section 31'dan atılan foton torpidosunun hangi tipte olduğunu anlayabilen beri gelsin. mark numarası kaç bunun yahu? bugüne değin tüm canon'da görülen tipik foton torpidoları(mark vi) en fazla irice bir tabut büyüklüğündeydi. bu nane, güverte altındaki kısmı da dahil ederseniz en az 10-15 metre uzunluğunda, belki bir shuttle'dan daha uzun görünüyor: snapshot1

    2) torpidonun saplandığı kısım c ve 1 numaralarının ortak hizasında kenar yönünde tam orta mesafede(snapshot2 / snapshot3 - 5. güverte(deck e), 2. kısım). dolayısıyla ya e güvertesindeki, ilginç bir şekilde isabet alanının dışındaki turbolift bakım garajını vurmuş(kesit1, kesit2), ya da söylenilenin aksine g güvertesine kadar ilerleyerek genel kargo alanlarından birine kadar inmiş(kesit3) olabilir.

    3) isabet alanında iki patlama kapısı var. sadece biri çalışmıyor. amiral ve 1 numaraimha etmek için bombaya yaklaşıyorlar çünkü emir üzerine oraya gönderebilecekleri boşta tek bir patlayıcı uzmanı yok; herkes başka bir alanda meşgul. yine de gemi içi haberleşmeyle ehil birilerini zorla yönlendirme akıllarına dahi gelmiyor. eski terapist amiral birden mühendislik rolüne bürünüyor! (lakin aslında pek de şaşırtıcı değil. rütbe yükseldikçe biraz ondan, biraz bundan işi öğreniyor mürettabat.)

    4) yeterli bilgiye sahip olmadıklarından olsa gerek, başarısız oluyorlar ve kaptan yardımcısından nöbeti devralsa da başarılı olamıyor. dolayısıyla önceden kapanmayan otomatik kapıyı elle kapatmayı seçiyorlar. lakin elle kapı kontrolü içerde. çünkü orası tipik bir kargo alanı veya bakım garajı; ve normalde uzaya açık değil. arızalı kapı da turbolift'e açılıyor. lakin ilginç olan noktalar kapı kapanırken amiralin kontrolü kapı tamamen kapanana kadar bırakamaması; savaş esnasında amiralin ışınlanmasını sağlayacak denli boşta hiçbir müretebat olmaması veya patlayıcı kapı arkasından ışınlamanın çalışamaması; saydam pencereli tek patlayıcı kapının ilk patlama şokunu kaptanın son bakışına yetecek bir süre durdurabilmesine rağmen, diğer tüm yüzeylerin ve diğer patlama kapılarının dayanıksız kalarak geminin o kısmının tümüyle parçalanması olarak sayılabilir.

    5) patlama sonrası dış yüzeye açıldığı görünen delik, torpidonun büyüklüğüne göre çok ufak görünüyor. lakin dışarıdan bakıldığında geminin halka kısmından büyük bir bölümün tümüyle yok olduğu görünüyor(snapshot4). yani sonuç tutarlı değil.

    kısacası, tek bir foton torpidosundan bu kadar çelişki doğuyorsa, varın bölümün kalanını siz hesap edin.
    --- spoiler ---
254 entry daha
hesabın var mı? giriş yap