5 entry daha
  • dili nedeniyle oldukca ilginc ve guzel olan oto-linux-biyografi. ozellikle yazilim teknolojisine a$ina olanlarin bir solukta okuyacagi turden bir eglencelik. yazilimciliga cok erken ya$larda ba$layanlar linus'un cocuklugunun, programcilikla tani$masinin, hatta erken universite yillarinin kendi hayatiyla oldukca paralellik gosterdigini de gulumseyerek farkedeceklerdir.
    ayrica douglas adams hayranlari da kitabin uslubunda kendilerine cok tanidik gelen izlere rastlayacaklar, zaten linus minix'tekine alternatif terminal emulasyon uygulamasina ba$lamadan once bo$ zamanlarinda bol bol dna okudugunu da hikayesinde belirtmi$.

    ben ozellikle tux'in ortaya ciki$iyla ilgili bolumu cok komik buldum :
    "ama bu herhangi bir penguen olmayacakti. onun bir ma$rapa birayi yalayip yuttuktan sonra hayatinin en iyi seksini yapmi$ gibi mutlu gorunen bir penguen olmasini ozellikle istemi$ti...tum diger penguenlerin siyah bir ibigi ve ayagi varken, bunlar linux maskotunda onu babasi ordek olan bir penguenmi$ gibi gosterecek $ekilde turuncu olacakti. sanki daffy duck antarktika'ya yaptigi bir yolculukta azicik haylazlik etmi$ ve yerel kumes cemaati icinden birileriyle cilgin bir tek gecelik kacamak ya$ami$ gibi."

    bunlardan ote, linus'un, bili$im sektorundeki dunyadan habersiz baldiri ciplak sozum ona yazilim gurularina nazaran evrim teorisinden modern fizige geni$ bir entelektuel birikimi oldugunu da gorduk. en sevdigi muzisyenler de pink floyd, the who ve janis joplin'mi$, onu da ogrendik.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap