2 entry daha
  • yetmez. akp gibi yapmaları lazım, çarşaf çarşaf billboard'lara ilan vermeleri lazım. bu akape var ya bu akape, bunların zamanında pide bu kadardı, biz 1 liraya indirdik diye yazmaları lazım. herkesin gözlerine soka soka. 1000 puntoyla. balık hafızalı insanlar başka türlü anlamıyor.

    edit: "geçen yıl da pide 1 tl imiş" diye mesaj atan bazı saf arkadaşlar var :) ah benim iyi niyetli arkadaşlarım. 90'larda camiler ahır yapıldı mı? ezan türkçe okundu mu? camiye ayakkabılarıyla girdiler mi? benim başörtülü bacılarıma saldırdılar mı? :) binali yıldırım çıktı, "eskiden halkımız internete bağlanamıyordu, şimdi bizim sayemizde hızlı internete giriyorsunuz" dedi. basit teknolojik bir gelişmeyi bile kendine yontmaya çalışan, ad hominem'in, straw man'in, red herring'in tillahını yapmış bir rakibin var. adamlar kafa-göz-belaltı-kroşe her türlü vuruyor. istediğinde boks, istediğinde karate, istediğinde sumo güreşi yapıyor. hakemler de onlardan. seyircinin çoğu onlardan. siz hala aman fair play'den ayrılmayalım derdindesiniz.

    rakip her yolu mübah görüyorsa, gerektiğinde oy devşirmek için algı oyunları, çarpıtmalar yapıyorsa sen de acımayacaksın, bulduğun her fırsatı kullanacaksın. kendini öveceksin, icraatlerinin reklamını yapacaksın, rakibi halka şikayet edeceksin. eskiden pide 100 liraydı, biz 1 lira yaptık diyeceksin ve emin ol ki inananlar çıkacak. "zaten olması gereken bu, niye reklam yapalım ki" edebiyatının, efendiliğin zamanı değil. sen rakibini bir nakavt et, bağımsız yargıyı, erkler ayrımını, laik yapıyı tekrar kur, rakibini bir daha devleti ele geçiremeyecek hale getir, sonra yine efendi olursun.

    edit 2: son bir tavsiyem de sosyal medyada, sözlükte, orada burada akp'lilerle tartışacak muhalif kardeşlerime: "sizin zamanınızda millet pide alamıyordu pide! ekrem başkan geldi pideyi 1 lira yaptı. bizim sayemizde millet pide yiyebiliyor." gibi argümanları sıkça kullanın. 10 kere kullanın, 20 kere kullanın, 100 kere kullanın. yeterince muhtelif defalar tekrarlarsanız ne kadar çok insanın size inanmaya başladığını görünce hayret edeceksiniz. (bkz: joseph goebbels/7)
58 entry daha
hesabın var mı? giriş yap