8 entry daha
  • attila ilhan’ın “aynanın içindekiler” roman serisinin dördüncü kitabıdır. attila ilhan romanlarında yoğun betimleme vardır. bununla beraber serinin ilk kitaplarıyla karşılaştırılacak olursa dili çok daha ağırdır. çok sayıda osmanlıca ve fransızca kelime içerir. ben bunu da bir olumsuzluk olarak görmüyorum. büyük yazarımız romanlarını da şiir tadında yazmaktadır. bu roman özelinde dilin daha da ağırlaşmasının nedeni; kanaatimce dönem atmosferini oluşturmak, okurda o dönemde yaşıyor hissiyatı oluşturmaktır.

    girdiyi yaparken sonradan aklıma kitaba ilişkin dikkat çeken önemli bir noktayı atladığım geldi. kitap önemli ölçüde cinsellik içermektedir. attila ilhan, romanlarında bu noktada hep cesur olmuştur. yine de, bu noktada da diğer kitaplarıyla yapılacak bir karşılaştırmada seviyeyi bir iki basamak yukarı taşıdığı görülmektedir.

    seriye ait kitapların hepsine sahip olsam da okuyup bitirmeye de pek kıyamıyorum. o nedenle serinin henüz diğer kitaplarını okumadım. okuduklarımın her biri çok güzel kitaplar... ancak bu kitabın olay örgüsü, ilk üç kitaptan daha etkileyici bir sonuca varıyor. kitap bittiğinde tüylerimin diken diken olduğunu söylemeliyim...
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap