1 entry daha
  • zamaninda bahceli villasi, spor salonu falan olan bir adamken bu hayatin kendisine gore olmadigini fark ederek karavana yerlesmis bir insan. kendisi hem mektepli hem de alaylidir.

    karavanla amerikayi gezmis, ardindan karavani da sallamis ve bir sirt cantasi ile dunyayi dolasarak seminer vermeye baslamistir. ailesini arkasinda birakmis bir adam olarak baktigimizda vay ayi diyebiliriz ama tum o malini da ailesine biraktigini soyleyelim. kendisi mal ya da mulk ile zerre ilgilenmeyen bir tip su an.

    evi yok, otellerde geciyor omru cunku surekli dunyayi geziyor ve seminer veriyor. ancak bazi durumlarda mola veriyor kendine ikaria (yunanistan da bir ada) ve hawaii de. tabi oralarda da bu kaldigi siralar kamp ve seminer veriyor.

    fitness olarak high intensity training i secmis birisi. bunun ise yaradigini soyluyor, zamaninda da bu sekilde insanlar egitmis. yalniz sunu belirtelim ki, en iyi yontem bu falan demiyor hicbir zaman. her yontem ise yarar, ben bunu sectim ve bunun en sagliklisi (sakatlik riskinin dusuk oldugu) yontem oldugunu dusunuyorum diyor. ayni zamanda isi gucu olan insanlara da haftada 20 dakikada idman yaptirabildigi icin uygun oldugunu dusunuyor.

    bununla beraber gracie jiu jitsu siyah kusak kendisi. bjj ve mobilite seminerleri de veriyor. ayni zamanda systema ya merak sardigi ve o teknikleri sevdigi icin oralarda ogrendigi nefes sistemlerini falan da anlatiyor.

    aslinda hem gracie ailesinden, hem uzakdogudan hem de rusyadan baya etkilenmis durumdadir. yani bunlarda gordugu seyleri sizlere de anlatiyor. ancak ben buldum demiyor, ogrendigi yeri de soyluyor.

    ornegin taoistlerden de gayet etkilenmis durumdadir. bazi yoga hareketlerini de sever ve gosterir. mobilitenin onemli olduguna inananlardan biri.

    bununla beraber, kendisi gracie lerin strength & conditioning koclugunu da yapmistir. kendisi de eskiden iyi bir guresci oldugu icin (oglu zack maxwell de gurescidir bu arada) ek olarak fitness kocu da oldugu icin iyi bir kondusyoner haline gelmistir. gracielerle de yanilmiyorsam bu aralar tanismis ve iyi arkadas olmuslardir. bjj i sonra cok sevmis ve sporu haline getirmistir. iyi bir bjj instructor ayrica.

    dedigim gibi an itibariyle manitasi teresa ile 12 litrelik bir sirt cantasi ile dolanip durur. oyle tisortu sortu cok yoktur, vivo barefoot ayakkabilraini sever ve kolay yikanip kurulanan spor kiyafetler tercih eder.

    videolarinda circuit training i de cok kullandigini gorebilirsiniz. bunun yaninda indian clublarla calismayi sever, eskisi gibi kettlebell kullanmaz. vucut agirligi ile calismalari da sever, high intensity yontemiyle. hatta bunun icin diy aletler de gelistirmistir. suspension training de yapar cogu zaman, ozellikle barfiks cekecek ya da row yapacak yer yoksa bunlar ise yarayabilir. trx e cok para vermeye gerek yok kendisi 2 dolara yaptigi seyleri gosteriyordu onceden.

    cok yemek yemez. intermittent fasting yapar ama intermittent fasting olsun diye degil. genelde 2 ogun yer. cogu zaman aksam yemeklerini de meyveden secer. the gracie diet a biraz benzer aslinda yaptigi. vejeteryan degildir ama agirlikla vej. beslenir. hala cok formdadir, goruldugunden cok daha gucludur.

    kendisinin de dedigi gibi;
    i'm not sure if ı can hurt you, but i'm sure that it would be very hard to kill me.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap