28 entry daha
  • festival filmi olmayip starli kadrosuyla muhtemelen ilk kez bu kadar genis bir kitleye seslenen, daha dogrusu hedef kitlesi heteroseksuel kamuoyu olan, bunun yaninda homoseksuel aski anlatan heteroseksuel film. turkce bilir sertifikami yeni aldim.

    --- spoiler ---
    izledikten sonra, agir aksanli ennis'in soylediklerinin yuzde doksanini anlamamis olmakla birlikte, nacizane bunun bir gay filmi olmadigina hukmettim. zira ne jack ne de ennis escinsel kimliklerini kusanip, dosta dusmana kim olduklarini gosteriyorlar. escinsellik basta bir kimlik meselesi degil mi? her sey gizli, her sey heteroseksist toplumun istedigi sekilde ilerliyor. gay seks var mi? var. ama o da herifler sanki new york'ta bir barda tanismis da onca sarhoslugun ardindan kafa goz yararcasina sevismis iki adamdan farkli degiller. sanki guttukleri koyunlar yerine birbirlerini sikmisler gibi. zaten ilk sevistikleri gece gozume gozume giren nah ayi ebadindaki dolunay, ertesi sabah bulduklari kurtun kuzuyu kapmasi ve de lesini birakmasi kaka bir sey yaptiklarini ima ediyor.

    sonra oprah'nin bu film bir cigir acti, gidip izleyin emrini duydugum anda kararimin ne kadar yerinde oldugunu bir kez daha anlamis oldum. oprah butun vicik vicik muhafazarligiyla ortalama amerikali ev hanimlarini gay filmi izlemeye davet etmis olamazdi. hakliydim.

    --- spoiler ---

    yine de mekanin basroldeki nefes kesici oyunu, oyuncularin aksamayan, akip giden yorumlari, bu ask filmini sevmemi sagladi benim. gidin izleyin!
258 entry daha
hesabın var mı? giriş yap