10 entry daha
  • bunların çoğu bir zamanlar sözlükte denetim bugünkü kadar sıkı değilken açılmış, altına epeyce entry girilmiş, ancak içinde bir kişiye, kuruma, dine, millete vs. karşı kanunen hakaret unsuru teşkil eden ifadeler barındırdığı için tüm entrileri silinerek kilitlenmiş başlıklardır. sözlükte dolaşırken bir-iki sene önce okuduğunuz bir başlığın birdenbire aklınıza gelivermesi ve o başlığa göz atınca yasaklandığını görmeniz ve saf saf gidip sözkonusu başlığa yasaklı diye bkz vermeniz, dakikalar içinde götümüze girebilir gerekçesiyle ispiyonlanıp çaylak edilmenizle sonuçlanır. o bakınızın yanında 'aa, bir zamanlar buralar hep entry idi*, şimdi yerinde yeller esiyor' şeklinde açıklama yapmış olmanız da durumu kurtarmaz. akabinde bu mel'ûn başlıkların adının bile anılmasının tehlikeli ve yasak ve hatta zinhar günah olduğunu* bir daha unutmamak üzere öğrenirsiniz.

    bazıları da zararsız gözüktükleri için neden yasaklandığı tam olarak anlaşılmaz; anlaşılması istenmez, açıklama yapılmaz çünkü ısrarla. (bkz: #9010694)

    hepsinde, altlarında metin kutusu olmadığı halde ukte doldurma düğmesi* meraklı melahatler için tuzak gibi sırıtmaktadır. ne kadar merak edilse de başa gelecekler bilinemediği için uzak durulur.

    (bkz: sözlüğün karanlık dehlizleri)
208 entry daha
hesabın var mı? giriş yap