• kendi memleketinde kendini yabancı hissetmek isteyen, çocuğuyla sahilde yürürken kendini güvensiz hissetmek isteyen herkes an itibariyle caddebostan sahile inerek durumu görebilirler. her on türk vatandaşına karşılık yüze yakın suriyeli var.

    para isteyenler, yemek isteyenler, vermediğinizde arapça veya anlamadığınız bir dilde bir şeyler söyleyenler.

    bunun adı kesinlikle ırkçılık değil. ırkçılık diyenin kalbini kırarım.

    edit 1: edebiyle yaşayan hiçbir insana ister suriyeli olsun, ister afgan, ıraklı, pakistanlı, papua yeni gineli olsun kimse bir şey demez, demiyor. insanın doğuştan gelen yaşama hakkına herkesten daha çok saygı gösterdiğimizi düşünüyorum. lakin sürü halinde bölgeleri ele geçirip o ülke insanına rahatsızlık verecek boyutta yaşam alanlarını daraltmak, para istemek, taciz etmek dünyanın her yerinde suçtur ve hoş karşılanmaz. denemek isteyen varsa gitsin almanya ya da amerika'ya. ne bileyim central park'ta binlerce kişilik türk grubu oluşturun ve parka dağılıp parkta hafta sonu tatilini geçiren amerikan vatandaşlarına yapışın, herkesin masasına gidip yemek isteyin, para isteyin, vermeyenlere fuck you motherfucker diyin, spor yapan kızlara bakıp sikinizi kaşıyın. bakın o amerikan hükümeti sizi ne yapıyor o parkın içinde?

    edit 2: türk milletinden bir bok olmaz diyenlere bugüne kadar hep karşı çıkmıştım. içimde kalan son ümidi de sikip atmayın rica ediyorum. adamlar sırf başlıkta "caddebostan" yazdım diye kin kusmaya başladılar. neymiş efendim biraz da zenginler suriyelilerle yaşasınmış. biraz da siz anlayınmış diye özelden saldırıyorlar. cidden eğitimsiz, boş, teneke insanlarsınız. caddebostan'dan maltepe'ye kadar nereden baksan sekiz km uzunluğunda bir sahil var. anadolu yakası'nda oturan milyonlarca düzgün insan nerede otururlarsa otursunlar bu sahilden faydalanırlar. hafta içi hafta sonu farketmez. ama siz sırf "caddebostan" isminden rahatsız olup insanları pembegöt sanıyorsunuz ya hani. işte o içinizdeki eziklik hissi ile yaşamanıza hiç mi hiç üzülmüyorum. hep öyle kalın. parayı bulup zengin bile olsanız sizin gibilerde bu eziklik hep baki kalıyor. çünkü kalite parayla alınan bir şey değil. sizde kesim olarak kalite yok.
595 entry daha
hesabın var mı? giriş yap