• kontrol altındaki medyanın muhalif gazı almak için küçük muhalif haberlerle hareket imkanı tanıdığı kanalın kontrol altındaki sunucusudur sadece. sansasyon yaratacak büyük aymazlıkları değil, gaz alacak, kontrollü muhalif gündem yaratacak haberleri sunan zincirin son halkası aynı zamanda. muhalefet gündemini de birileri onun sayesinde kontrol ediyor.

    bilale anlatır gibi: balık avlarken hani makarayı çekmeden önce bir miktar gevşetirsiniz de avınızı kontrol edersiniz ya. o kontrollü gevşeme fatih portakaldır işte. balık özgür olduğunu zanneder ama sizin kontrolünüzde, siz avınızı çekene kadar özgürdür aslında. bu sayede balık oltadan kurtulamaz. kontrolsüz çekerseniz balığı oltanızdan kaçırırsınız.

    edit: arkadaş ne aktrollüğümüz kalmış ne oktrollüğümüz. bu yazı iki camiaya da dokunduğu için hem chp tayfası hem akp tayfası sarmış bana.
    evet bir muhalifim ancak hepinizin eleştirdiği ama kendinizin de yapmaktan geri durmadığı fanatikliğe uzak bir yazarım sadece. chp, akp ya da mhp yanlısı değilim. o yüzden hepinizin karşısında olmam normal. fanatik değilim çünkü. bugün akp bu kadar güçlüyse bir sebebi de zayıf muhalefettir. muhalefet iktidarın dizginidir çünkü. kılıçdaroğlu chp nin, bahçeli mhp nin yıllardır başarısızlığının yegane sebebidir. eleştirmeye başlanacaksa ilk önce muhalifler kendilerinden başlamalılar. aksak da olsa bir düzen var deyip fanatiklik yapmak yerine aksak yerlerin karşısında durarak başlamalılar. yoksa bu devran böyle gider.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap