4411 entry daha
  • ekonomist değilim ama malım, o yüzden argüman üretip, burada fikir sıçabiliyorum. ben malım demiştim değil mi size. ekonomik krizden çıkışın tek yolu age of empires köylüsü gibi inşaat yapmak, sadece inşaat yapmak.

    bahçivansın haberin yok haliyle ne durumda olduğundan haberin de yok.

    "her yıl sadece musluk ithalatına 755 milyon $ gidiyor" (sabah linki-alternatifi bulun değiştireyim)
    https://www.sabah.com.tr/…olarlik-muslugu-kapatalim

    http://www.cumhuriyet.com.tr/…de_24.3_kuculdu.html#

    "inşaat malzemeleri ithalatında geçen yılın ikinci yarısında başlayan daralma yeni yılda da sürdü. 2019 ocak’ta ithalat bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31.4 geriledi ve 539 milyon dolar oldu"

    bunlar doğrudan ithal kalemleri. bir de inşaatta kullanılan çimento, demiri üretmek için kullanılan elektrik var. onun üretiminin büyük kısmı da ithal girdi ile sağlanıyor. sen kağıt, ilaç fabrikalarını kapatır, ucuz dolar zamanı "ithalat daha ucuz yea" diyerek ithalata gömülür, yerli üretimi bitirirsen sonun çizgi filmlerde şükran günü için beslenen hindiye döner. ucuz dolarla şişmiş borç dağı ve bekleyen alacaklılar.

    inşaat sektörünün yarattığı istihdam ne kadar kalıcı orası hakkında tonlarca makale var. çevresel boyutuna zaten girmiyorum. şehir hastaneleri, havaalanı gibi hazine garantisi verilen projelere zaten hiç girmiyorum.

    gördüğünüz gibi ekonomik krizi aşmanın tek yolu tasarruf, robot yapmak, inovasyon değil. beton dikerek de krizi aşabilirsiniz.
2994 entry daha
hesabın var mı? giriş yap