17 entry daha
  • ilk versiyonda, km göstergesi bilgiyi bir sensör aracılığı ile şanzımandan alıyor demiştim. kendi şanzımanı dağılınca çıkma şanzıman bulup taktım. bulduğum şanzman daha üst modele ait, tamamen uyumlu fakat sensör yok. bildiğimiz km teli ile göstergeye bilgi veriyor.

    bu sebepten km göstergemi çalıştıramamıştım. telle çalışan bir gösterge gerekti. çıkma gösterge bulduysam da, km sayacı çalışmadığı için takmamın anlamı yoktu. başka bir km göstergesini gösterge tablosuna entegre ettik. ne derece doğru göstereceğinin önemi yoktu. ibre hızla orantılı olarak yükselsin, km sayacı da çalışsın yeterdi, amaç muayeneden geçmek.

    km telli göstergeyi tabloya monte edince, tel bağlantı kafası, gösterge yuvasının arkasındaki hava menfez kanalına temas etti. sol kapı camına kalorifer havası üfleyen menfeze bu kanaldan hava gidiyor. tela kafası buraya sıkışınca menfez kanalı üzerinde tadilat yapmam gerekti. plastik olan kanalda telin sığacağı kadar bir açıklık yaratıp, içinden geçen havanın bu açıklıktan üflenmemesi, menfeze ulaşması için de ayrıca tıkanması gerekti.

    yani bu araca sahip olanlar şanzıman değiştirmesi gerektiğinde, eğer ilk versiyon kablolu şanzımana sahipse işi biraz zor çünkü kablolu şanzıman kolay bulunmuyor artık.

    telli şanzımanı da göstergeye uydurmak ayrıca bir dizi inşaat gerektiriyor.

    ayrıca kablolu şanzımanı telli olanla değiştirecekseniz, şanzımanı alacağınız çıkmacıdan, varsa aynı aracın gösterge tablosunu da alın. çalışıyorsa tabii. bu sayese hızınızı doğruya yakın görürsünüz ama yerine oturtmak için tadilat yine de gerekli.

    ara edit: çıkma gösterge paneli almayın. makyajlı ve makyajsız kasada birkaç kaporta motifi ve far sinyal değişmiş. ama teknik değişiklikler çok fazla. birinin gösterge tablosunu digerine takamadık, makyajlının soketleri farklı, oysa gösterge tablosunda ufak tefek farklar var. fren limitörü iki kasada da farklı, birininki digerine olmuyor. antin kuntin birçok farklı parça var. bizdeki gibi iki far değiştirip piyasaya sürmemiş adamlar.

    başka bir araç göstergesini tabloya monte ettim. yani aynı gösterge tablosunu kullandım ama içine başka bir arabanın km mekaniğini yerleştirdim. dışardan görünüş yine aynı ama hız yüzde olarak hatalı gösteriliyor. göstegede hız 40 iken gerçekte 54, göstergeden70 iken gerçekte 100 ü geçmiş oluyor.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap