40 entry daha
  • neredeyse 20 senedir oynanabilirligini kaybetmemis, bu gidisle de bir 20 sene daha oynanabilir olmayi surdurecek oyun. atari salonu zamanlarinda bu oyunu tanimamis bir kisinin emulator vasitasiyla hastasi olmasi cok zordur, fakat o zamanlari yasamis kisiler kesinlikle birakamaz bu oyunu. yeni baslayanlar icin bir kac tuyo:

    - bolum sonu canavarlari disindaki adamlar icin bilinmesi gereken prensip sudur: eger butun adamlar karakterinizin onundeyse sadece yumruk kullanarak 5-10 tane adami ayni anda dovmek hic sorun olmaz. ama adamlarin biri onde biri arkadaysa, gerekli mudahale yapilmadigi taktirde iki adam bile karaktere oldukca buyuk hasarlar verebilir (hatta oldurebilir). dolayisi ile butun adamlari tek tarafta toplamak isin puf noktasidir. bu en kolay bir taraftaki adamlari sirasiyla tutup obur taraftaki adamlarin uzerine atmak sureti ile yapilir.

    - yerdeki bicak, kilic, boru gibi silahlar her zaman sizi daha guclu yapmaz. kimi zaman yumruklarinizin hizini ve cevikligini bu silahlarin gucune tercih etmeniz gerekir, ozellikle de yukarda anlatildigi gibi cok sayida dusmanin hem onden hem arkadan saldirdigi durumlarda. kilicla cok sayida adami dovmeye calisirken, ilk bir iki seferde bir kac dusman olse de mutlaka kalanlari karakterinizi araya alip oldukca buyuk zararlar verecektir. kilic andore gibi az sayida oldukca guclu dusmanlarla savasirken tercih edilmelidir.

    - ekrandaki bir adami oldurmemisken ilerlemek, buyuk ihtimalle ekranda basa cikilamayacak kadar cok dusmanin birikmesinden baska hic bir ise yaramayacaktir. o yuzeden bazi ozel istisnalar haric (mesela acil olarak enerji lazimsa ve az ileride icinde et, tavuk vs. bulunan varillerden varsa) ekrandaki butun dusmanlari oldurmeden ilerlememek lazimdir. hatta kimi durumlarda santim santim ilerlenir ki, dusmanlar tek tek gelsin, dovmesi kolay olsun.

    - oyun, basarili olmak icin buyuk olcude nerden hangi adamin cikacagini bilmeyi, yani tecrubeyi (dolayisi ile de atari salonunun sahibine birakilan bol miktarda parayi) gerektirecek sekilde dizayn edilmistir (diger pek cok atari salonu oyununda oldugu gibi). bu yuzden, oynamaya yeni baslamisken surekli dayak yemek sizin kabiz oldugunuzu gostermez, moralinizi bozmayin.

    - son olarak somut bir tuyo: yerden ateslerin ciktigi bolumde (edi e'den hemen sonra gelen), eger dikey duzleminizi hic bozmazsaniz, yani yukari asagi hic hareket etmeden sadece sag sol tuslari ile oynarsaniz, ilk iki alev haric hic bir alev size dokunamaz. diger adamlar cayir cayir yanarken siz alevlerin bacaklarinizin arasindan gecip gitmesini seyredersiniz.
72 entry daha
hesabın var mı? giriş yap