24506 entry daha
  • birazcık matematik,cebir,fizik ilginiz varsa ufkunuzu fersah fersah öteye taşıyacak bir kaç youtube kanalı vereceğim.bize üniversite son sınıfa kadar verilen derslerin bir boka yaramadığını,eğitim sistemimizin ne kadar berbat bir halde olduğunu suratımıza çarpan kanallar.
    ingilizce olanlar.
    -ilk youtube kanalımız3blue1brown bu stanford'lu bir abimizin bize defalarca anlatılan ,ama ne olduğunu bilmediğimiz konuları teker teker,animasyonlarla o kadar açık anlatıyor ki,izleyince anlayacaksınız.

    -bu kana ise numberphile
    daha çok matematik üzerine her soru işaretini,karmaşık problemleri,teoremleri sade bir şekilde anlatıyor, ki saatlerce başından kalkamadım ilk keşfettiğimde,sarışın abimizin ingiliz aksanını başta biraz anlamakta güçlük çeksemde, yavaş yavaş alışılıyor.

    -primer bu arkadaşlar ise temel evrim konularını animasyonlarla çok sade ve güzel şekilde anlatıyorlar bir göz atılması gerekiyor.

    -minutephysics bu kardeşlerim ise temel fizik yasalarını kısa videolar ve animasyonlarla mala anlatır gibi anlatıyorlar.

    mathloger bu abimizde matematiksel paradoksları,problemleri,temel teoremleri animasyonlarla ve kendine has tarzı ile anlatıyor.

    türkçe:
    neandertal academy na özellikle bu kanalın ayrıca takip edilip desteklenmesi gerekiyor yukarıda ki verdiğim kanallarda anlatılan kavramları çok basite indirgeyerek ,animasyonlarla anlatıyor , mesela bükülen uzayda nasıl hesap yapılabileceğini bile çok basit bişey gibi bana anlatmayı başarabildiyse kesinlikle desteklenmeyi hakediyor, ayrıca bu konuları ele alan karşılaştığım tek türkçe youtube kanalı,kıymetini bilmek gerek.

    pisagor matematik evi matematik üzerine , ali nesin'in de derslerinin bulunduğu çok faideli bir youtube kanalı ,içerisinde sayılar teorisi,temel matematik ,lineer cebir hakkında aslında biz bunları yaparken ne yapıyoruzu anlatan videolar mevcut yine benzerini görmediğim türkçe içerik üreten bir kanal.

    edit:bir kaç düzeltme.
17316 entry daha
hesabın var mı? giriş yap