4 entry daha
  • r2:
    bu tuş gayet önemlidir ve we9’da master düzeyinde oynayabilmek için elzemdir*. lakin bu konuda daha once de bloody; (#6686858) no'lu entry'siyle r2'nin öneminden dem vurmuştur. kendisinin de dediği gibi, bu r2 tuşu we8’de topu yana çekip çalım atmakta kullanılıyordu. lakin we9’da direk düz koşarken bir rakiple karşılaşınca, r1’den parmağı çekip, oyuncuya göre sağ veya sol yön tuşuna basınca direk bu yana çekme olayını gerçekleştirebilirsiniz.
    peki bu çalım olayı r2’den bağımsız hale getirilerek bu tuşun fonksiyonları azaldı mı? hayır. neler yapılabilir bu r2 tuşuyla:

    * öncelikle bu yana çekme olayı sırasında r2’ye basarsanız,topu ilk çektiğiniz yönün tersine tekrar bir çekme hareketi yapıp rakip defansı şaşırtabilirsiniz. yani bi bakıma “daha fazla kontrol” sağlıyor bu tip yana çekmeli çalımlar sırasında,

    * bir diğer uygulama alanı ise yine “daha iyi kontrol” sağlaması. mesela, top yerden veya havadan oyuncunuza yaklaşırken hiçbir şeye basmadığınızdaki top kontrolü ile r2 ye basılı tutup yaptığınız kontrol farklı olacaktır. hatta sırf r2’ye değil, r2+ top kontrolünden sonra gitmek istediğiniz yön tuşu kombinasyonunu yaparsanız, o yöne çok daha hızlı, kararlı ve dengeli bi şekilde dönecektir. ve bu da sizi rakibe göre bir adım öne geçirebilir. (bakın tekrar söylüyorum geçirir demiyorum, geçirebilir diyorum lakin, karşınızdaki rakip super cancel* olayının farkındaysa ve bunu defans ve press anlayışında efektif bir biçimde kullanıyorsa, her zaman, bu r2’li top kontrolü işe yaramayabilir.)

    * benzer bir uygulama; yine top kontrolüyle ilgili. ama bu sefer bir ikili mücadele söz konusu. rakibin ayağından top almaya çalışırken adama daha bi “kontrollü” ve “dengeli” girişmeye yarar ve böylece x tuşuyla yada kayma tuşuyla top kapmaya alternatif bir yöntem olmuş olur, tabi bunu yaparken rakibe yaklaşma açısı, hızı, pozisyonu vs… gayet önem teşkil eder. ayrıca göğüs hizasında ve daha alçağa gelen toplarda rakibinizin hafifçe önüne geçmenizi ve topa daha önce hamle yapmanızı sağlaycaktır bu r2 tuşu.

    * şut atma esnasında da r2 basmanın faydalarını görebilirsiniz. 2 durumda işe yarayabilir. ilk olarak kaleciyle karşı karşıya kalınan anlarda normal bir şutu r2’ye basarak çekerseniz daha bi plase gidecektir top. ikinci olarak, (ki tam da emin değilim bundan) fazla doldurduğunuz bir şut olursa, ve bunu gördüyseniz ve “hah sçtık kesin üstten dışarı çıkcak bu, heba oldu bu atak ta” dediğiniz anlarda-parmağınızı şut tuşundan çekmiş olsanız bile- top ayaktan çıkmadan hemen r2’ye basabilirseniz, bir miktar olsun bu şutu kontrol altına almış oluyorsunuz ve top daha bi çerçeveyi bulma ihtimaliyle yol alıyor sanki..
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap