• özgür özel'in fahrettin altun'un evine 4 maaş giriyor çıkışından sonra fatmagül altun,
    vatandaşla alay etmeyin! başlıklı bir yazı kaleme alarak kendisini savunmuş ve yazısında şu satırlara yer vermiş:

    --- spoiler ---
    ...devlette "dolgun ücret" karşılığı çalıştığı iddia edilen kabiliyetli bireylerin, burjuvazinin yönettiği ulus ötesi şirketler gibi yapılarda aynı hizmetin karşılığında onlarca kat fazla gelir temin edebilecekken devlet hizmetine talip olarak büyük fedakarlık gösterdikleri kasıtlı olarak halkın gözünden kaçırılmaktadır...

    ...risk altında, haftanın yedi günü ve yirmi dört saat esasına göre, aile, eğlence bilmeden çalışan, tatil yapmayı kendilerine yakıştıramayan devlet adamlarının toplumsal tabakalaşmadaki yerlerini, yediklerini, içtiklerini, giydiklerini çoğu zaman yalan yanlış haberlerle sorgulatmaya çalışanlar halkı düşünenler değildir...

    ...
    son söz
    "vatandaşla alay etmeyin, sabrımızı da sınamayın, ikiyüzlülüğünüzü ve ihanetinizi milletimizin gözlerinin önüne sermeyin" vesselam…
    --- spoiler ---

    -
    şu hanımefendinin ve eşinin kabiliyet manyağı olmuş halleriyle onlarca kat (mesela otuz) fazla maaşı ellerinin tersiyle itip kendilerini devlete hizmete adamaları ve buna rağmen karalamaya maruz kalmaları üzerime bir bizon gibi oturdu.

    -
    fatmagül hanım bir akademisyen, sosyolog. aynı zamanda thy yönetim kurulunda da üye. herhalde thy tarihinde yönetim kuruluna girmeyi başarmış en sosyolog kişi kendisidir.
    thy yönetiminin ikramiyelerle birlikte astronomik ücretler aldığı yazılıp çizilse de ben daha mütevazi bir hesap yapacağım. astronomiyle ilgilenenler thy yönetim kurulu üyelerinin yıllık 1 milyon liranın üzerinde ödeme aldığına dair iddiayı şuradan inceleyebilir.

    hesaba başlıyorum:
    üniversiteden 5 bin, thy yönetim kurulundan 10 bin, yönetim kurulunda huzur hakkından 20 bin lira alıyor olsa (dediğim gibi bunlar abartısız rakamlar) hanımefendi devletimizden ayda 40 bin lira maaş alıyor.

    eşi cumhurbaşkanlığı iletişim başkanı. maaşı ne kadar bilemiyoruz. 10-15 binden aşağı olsa adı iletişim başkanı değil iletişim müdürü olurdu. 10 bin diyelim, bugün iyi günümdeyim. borsa istanbul yönetim kurulundan da 10 bin alıyor olsun, hesap kolay çıksın. huzur hakkı da 18 bin lira.
    ikramiye, pirim mirim alıyorsa onu bilemiyoruz, varsın almıyor olsun.

    şimdi bu üstün kabiliyetli çiftin fedakarlığını hesaplayalım:
    fatmagül hanım 5+10+20= 35 bin
    fahrettin bey 10+18= 28 bin
    toplam ayda 63+ bin tl maaşa talim ediyorlar. vallahi fedakarlık şov.

    fatmagül hanım 10'larca kat fazla kazanabilecekleri gerçeğini yüzümüze vurmuş. 10'lar dediğine göre en az 20 kat olmalı. düşükten gidiyorduk, öyle devam edelim ve 20 diyelim.
    63binx20=1.260 bin yani 1 milyon 260 bin tl.
    (tabii ki bu çok çok çok düşük bir rakam. en düşükten hesapladığım için bu göz kamaştırıcı çiftin piyasa değeri ismail köybaşı'nın altında çıktı. fatmagül hanım'ın onlarca kat fazla derken kastettiği rakam 60 ise o zaman maaş ayda 3.780.000tl olur ki bu rakam günümüz piyasa koşullarında pırlanta madeni gibi bir çift için çok daha akla yatkın.)

    -
    be hayvan oğlu hayvanlar! be utanmaz reziller! be halk düşmanları!

    bu harkuladeliğin harkındaki çift ayda 1 milyon 260 bin tl kazanabilecekken vatan, millet aşkıyla 63 bin lira maaşla kuru ıstakoza talim ediyor ve siz bu insanlara minnettar olmak bir yana, sataşıyor, onların maaşlarını sorguluyor, namkörlük yapıyorsunuz!

    benim bu zulme dayanacak takatim kalmadı. içim eziliyor. kalbim sızlıyor.
    bu mükemmel ötesi kabiliyetli çifti sömürdüğümüz yeter!
    artık salalım bu insanları, azad edelim, özgürleştirelim, bir asalak, bir kene gibi yapıştığımız damarlarından düşelim;
    karşılığını ne yapsak ödeyemeyeceğimiz, bugüne kadar verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür edip layık olmadığımız bu hizmetleri yok pahasına almaya son verelim. bu güzel insanlar da hakettikleri 1.260.000+ maaşlarını alıp kendi hayatlarını, ailelerini, geleceklerini önceleyebilsinler.
    açlık sınırından kurtulup ayda 3-5 milyonlarıyla bir nebze olsun yaşam standartlarını yükseltip insanca yaşasınlar.
    bu onların da hakkı.
    bu en çok onların hakı.
    ismail köybaşı, sana sesleniyorum: bu senden çok onların hakkı.

    lütfen sizler de bu sömürüye dur deyin ve fahrettin fatmagül altun çifti özgürleştirilsin kampanyama destek olun.
    susma, sustukça sıra sana gelecek.

    ek: arkadaşlar kusura bakmayın, altun çifti'nin aylık hakedişleriyle ismail köybaşının yıllık kazancını kıyaslamak gibi bir hata yapmışım. sabaha düzeltmeye çalışacağım. sizden ve altun çiftinden çok özür dilerim.
    akıl var mantık var, ismail köybaşı nere, altun çifti nere. yok baki mercimek....

    ek: (bkz: #94599322)
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap