5 entry daha
  • r1 + r2:
    efenim, bu tuş kombinasyonu super canceldır. seçili oyuncumuzu bilgisayarın kontrolunden tamamen çıkarıp, kişinin kendi istediği yöne ve yere koşturması, pozisyon aldırmasına yarar. alışıldığında çok yararlıdır. kullanım alanları;

    * (#9333208) no'lu entry'nin 3. maddesinin sonunda da belirtildiği gibi, r2 tuşuna basıp havadan veya yerden gelen bir topta; rakibe gore bir adım one gecme ve topu daha once kapma olayını daha da abartılı bir şekilde gerçekleştirebilirsinz bu super cancel olayıyla. şöyle ki; oyuncunuz tamamen sizin kontrolunuze geçtiğinden kelli, ne kadar one ne kadar yana hatta rakibin önüne geçirmeyi bırakın; topa müdahale etmeyip* rakibin hata yapmasını bekleyip, kendi tercih ettiğinz yerde pozisyon alıp topu kapabilirsinz. defans olayını geliştirmek için çok yararlı bir harekettir kanımca.

    pressure 2 tuşu:
    defans yaparkene, x-girişme tuşu, ve kayma tuşu dışında bir de pressure 2 tuşunu yaratmış konami. bu tuş button configuration menusunden öğrenilebilir. yanlış hatırlamıyorsam default olarak kare tuşudur. nedir bu tuş? seçili olmayan oyuncunuzun; atak yapan, ayağında top olan rakip oyuncuya seçili olan oyuncunuz dışında girişmesidir. boylece rakip oyuncuyu 1 değil 2 adamla savunmuş olursunuz.

    pressure 2 tuşu ve super cancel olayının harmanlanması:
    işte defans anlayışını nefis bir düzeye taşıyabilecek harman. örneğin;

    * çalımcı kişi topu almış yaldır yaldır geliyor. bu durumda, bu oyuncuyu(eğer defansınız açık vermeyecekse) 1 değil 2 adamla savunmak akıllıca olacaktır. harmanlama olayı burda devreye giriyor. şöyle ki; pressure 2 tuşuna basılı tutup üzerine bodoslama* yolladığınız adamınız, bu çalımcı kişiyi bunaltırken siz de super cancel'la serbestleştirdiğiniz seçili adamınızla, kendi tecrübelerinize ve oyunu okuyuşunuza göre, rakibin bir sonraki hamlesini tahmin ederekten çok daha etkili bir müdahale yapabilmiş oluyorsunuz.

    * hatta, eğer bu çalımcı kişi kanattan geliyorsa, pressure 2 tuşuyla üzerine yolladığınız adam onu oyalaya dursun, siz super cancel ile serbestleştirdiğinz adamınızı ceza sahası içerisinde istediğiniz yere götürüp, ceza sahasında adam çoğaltma eylemini gerçekleştirebilirsinz. özetle, rakibin ortasının nereye gideceğini tahmin edip direkt oraya götürebilir, çok daha rahat kesebilirsiniz ortayı, pası... (var böyle bişey gerçekten, ve alışılınca ne kadar işe yaradığını göreceksiniz)
hesabın var mı? giriş yap