2323 entry daha
  • evet, bir karşılaştırma yapılırsa infinity war bu filmden daha akıcı ve epikti. ama zaten bu filmin amacı o değildi ki.
    bir veda filmiydi ve ben izlerken büyük keyif aldım.

    onca süper kahramanı bir araya toplayıp sağa sola savrulmadan bu kadar temiz bir iş çıkardıkları için senaristleri tebrik ediyorum. herkese hakkını verdiler. geçmiş hikayelerle kurulan bağlantılar da çok çok güzeldi.

    zaman yolculuğunu paralel evrenlere bağlayarak, birçok mantıksızlığın da önüne geçtiler. zaman yolculuğu yapıp kolaya kaçmışlar diyen arkadaşlar, bana alternatif bir akış önerebilirler mi? ben şahsen gidip de thanos’tan taşları alma mücadelesi verdikleri bir film izlemek istemezdim.final yapmak için en uygun akış bence buydu. zaten çizgiromanları takip eden bir yazar da 1 yıl önce, az çok bu senaryoyu tahmin etmiş.
    (bkz: #80642647)

    kısacası üzerinde çok emek harcandığı, çizgi romanlara bağlı kalınmaya çalışıldığı belliydi.

    thanos’a ayrı bir paragraf açmak isterim. ben thanos’u kötü bir villain olarak göremedim. ilkelerine son derece bağlı, asla yoldan sapmayan güçlü bir karakterdi. kızı onun için “babam yalan söylemez” diyerek hakkını teslim ediyor. ayrıca onca güce rağmen hırsa kapılmadan, planladığı gibi evine çekilmiş olması da, zaten nasıl doğru bir karakter olduğunu gösteriyordu. senaristler de böyle düşünmüşler ki, sonunu filmin başındaki gibi basit şekilde değil; şanına yakışır şekilde getirdiler. tarihte katliam yapmış birçok kişiyi şu anda kahraman olarak anıyorsak, bence thanos’un yarattığı evrende de, kendisi yıllar sonra bu şekilde saygıyla anılacaktı.

    son olarak, karakterlere o kadar alışmışım ki, yenileri izleyeceğimi pek sanmıyorum. zaten yaşım gereği yeni serilerden uzaklaşmıştım. ergen bir spiderman’i pek çekemem.

    kısacası benim için de güzel bir veda oldu.

    gişe incelemesi için daha önce yazdığım analizi de buraya yapıştırayım. avengers avatar’ı geçti diyenlerin atladıkları bazı hususlar var. en başta enflasyon etkisi:) bence avatar’ın gişe başarısını yine çok farklı bir sinema tekonojisiyle, yeni bir görsel devrimle yakalamak mümkün olacaktır.
    (bkz: #92432277)
164 entry daha
hesabın var mı? giriş yap