33100 entry daha
  • senelerdir aralıklarla rakip beceriksizliği, hakem desteği, federasyon desteği gibi sebepler sonucu ligi birinci bitirip şampiyonlar ligi'ne doğrudan gitme hakkı kazanan takım.

    buna ek olarak, en son 2007 senesi beşiktaş'ı hariç hiçbir takımın geçemediği şampiyonlar ligi ön elemesi sonucuna göre de tek takım olarak ekstra gelir kazanan kulüp.

    gelgelelim tıpkı 2017 ve 2018'deki beşiktaş gibi elde edilen geliri her sene köpüğe dönen de takımdır aynı zamanda.

    galatasaray'ın sorunu artık türkiye'nin futboldaki yerini de etkiler hale geldi. bunun sebebi ne yazık ki ülkenin futbol lokomotifi olması değil, kendisine bahşedilen fırsatları uluslarası maçlarda olabildiğince kötü kullanması. her taraftar grubu gibi aptal olarak nitelendirebileceğimiz insanlara sahip galatasaray grubu da, başka takımın şampiyonlar ligi'ne katılmasını asla istemeyip her elemede çok mutlu olurlar. kendi takımları genelde ikinci olmadığı için ise bunu dert etmezler. yalnız bu sene de klasik performanslarını sergileyecek olurlarsa seneye veya sonraki seneye ne şekilde şampiyon olurlarsa olsunlar geçemeyecekleri bir ön eleme kendilerini bekliyor olacak.

    bir detay olarak, yeşil sermayenin psikolojisi ve türkiye tarihindeki yeri ile galatasaray'ın başarı ve ekonomik durumu çok benzerlik gösterir.
24867 entry daha
hesabın var mı? giriş yap