434 entry daha
  • işin başı tabiki eğitimdir, sağlıklı bir aile yapısıdır.

    ancak şöyle de birşey var ki; tepki göstermek ve bırakın cinayeti, sesli bir tartışmada bile tepki görüleceğini bilmek dahi birçok olayda eyleme geçmeyi zorlaştırabilir. karı kocanın arasına kimse giremez falan teranelerini bir kenara bırakmalıyız.

    emine bulut'un katledildiği olayda mesela, öncesinde mutlaka tartışma olmuştur. kadın insanların bulunduğu bir kafede güpe gündüz katledildi. tartışma çıktığında birisi çıkıp, o kendini adam sanan insan müsveddesini uyarsaydı ki böyle yürekli insanlar azdan da az var, o insan müsveddesi kesinlikle o uyarıyı yapan kişiye tepki gösterirdi. bu gereksizin karşı tepkisine bir üçüncü veya dördüncü kişin tepkisi eklense ne olurdu? bunu ciddi manada düşünmeliyiz. acaba o cani birşeyler yapmaya bir yerleri yer miydi?

    olay bence kollektif tepkide. kollektif tepki de sosyal medyadan ordan burdan olmaz, olay yerinde eylem yapılmadan, daha saçma ilk davranışta gösterilmesi gereken tepkidir. korkmamalıyız, tepkili olmalıyız. bak bir kadın ülkeyi neredeyse yasa boğdu. videoyu izlediğimden beri aklımdan çıkmıyor o küçük kızın sesi. bu tepkiyi mutlaka ama mutlaka orada o olay yerinde vermeliyiz.
1284 entry daha
hesabın var mı? giriş yap