75 entry daha
  • aslında önemli olan hep dalgalardır. yaydığımız frekanslardır.
    nur bile dalga dalga bize ulaşır, mekke'den bir anda gelip namaz kılanın etrafını sarar...

    büyük zatları andığımız zaman ya da onlara yöneldiğimiz zaman da bir dalga üretiriz. bu dalganın gücüne göre karşılık alırız. güçlü bir dalga yaymak demek çok iyi rabıta kurmak demektir. neredeyse bir iletişim olur.
    aynı zamanda yöneldiğimiz büyük zatların ruhaniyetleri çok gelişmiş olduğu için rabıta tam anlamıyla gerçekleşmiş olur. (hazret, hazır demektir)

    bu nedenle o dalgayı yaymak için o zatları anlatan dizileri bile izlemek yararlı olabilir, çünkü amaç o zatlara yönelmekdir. yani bu bilinçle izlenmelidir, bu bilinç ile izlenmese bile rabıta olur. ancak daha az etkili bir rabıta olur. dizileri izlerken ister istemez o zatlara yönelmiş oluruz. bu da bir çeşit rabıtadır.

    bu nedenle izlediklerimize çok dikkat etmeliyiz. çünkü izlerken bile izlediğimiz kişi ile düşük bir seviye ile de olsa rabıta kurarız. eğer büyük zatları anlatan diziler, filmler kötü ise, yanlış anlatılmışlarsa o zaman izlememek en hayırlısı olacaktır elbette.

    ama özellikle izlemememiz gerek şeyler kötü içerikleri olan diziler, filmlerdir. özellikle kötü insanların hayatını anlatan filmler, diziler çok zararlı olabilir...

    hani deriz ya, bir film izledim hala etkisinden çıkamadım diye... aslında bu da rabıta ile ilişkilidir. günümüzde artık video, film, dizi izlemek çok kolayken bunları düşünerek izlememiz gerekir.

    allah doğrusunu bilir.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap