12 entry daha
  • sinematografinin dialogla harmanlanip ustune aksiyon sosu serpilip sicak servis yapilmasiyla elde edilen bir guzellik olarak algiladim ben lucky number slevini, ve simdiden 2006 yilinda vizyona girmis en iyi filmler arasina koymak istiyorum.

    oncelikle klasik hollywood izleyicisi baskisi altinda kalmadan acilista creditsin sonuna kadar gosterilmesinden cok hoslandim. ceken yonetmenin ilk filmi oldugu da dikkate alinirsa ilerde dort gozle bekleyecegimiz yeni jeneriklerin habercisi bu olay. karakterler icin secilmis aktorler son derece basarili, hatta lucy liu - josh harnett ikilisi ortaokul sira arkadaslari kadar uyusmuslar. aktorlerden bahsederken dialoglar ve soylenis tarzlarinin ustune basmadan gecemiycem. senaryodaki dialoglarin cogu "hizli + akici + anlasilir + ironik" konusma tarzini gerektiriyor ve bunu basariyla uygulayan 3 aktor var filmde (liu, harnett ve kingsley) ki ayakta alkislanasi bir olay bu bence.

    hikayenin farkli noktalarda cetrefillesmesi ve seyircinin kaotik soru isaretleri arasinda yakartop oynamasi da cabasi. film gibi film seyretmek isteyenlerin kacirmamasi gereken bir yapim.

    --- spoiler ---
    morgan freeman ve ben kingsleyin 20 seneyi askin kendi binalarindan disari cikmamalarini yansitmak icin binanin icinin hala 1980ler doneminde dosenmis olmasi icimi isitti, kucukken babaannemin evinde gecirdigim haftasonlarini hatirlatti. oha ne dedim ben? duyan da new hampshireliyiz sanicak...
    --- spoiler ---
105 entry daha
hesabın var mı? giriş yap