6 entry daha
  • yukaridaki entry'deki aciklamayi eksik, biraz da sorunlu buluyorum. raumdeuter alan yorumlayici (room interpreter) demektir. kendisine gorev cok keskin bir sekilde verilmez, oyuncu yuksek oyun okuma kabiliyeti vasitasiyla nerede pozisyon alacagini kendisi belirler.

    bu pozisyonu forvet arkasi serbest oynayan 10 numara ile karistirmamak gerekir. fark su: raumdeuter pozisyon almayi sadece hucumsal anlamda bosa cikma arayisiyla benimsemez. defansif anlamda da bunu yapar. takim icin en cok nerede olmasi gerektigini muhakeme eder, cok dolasir. dolayisiyla raumdeuter olmak hem yuksek bir oyun ve pozisyon bilgisi, hem de yuksek bir kosu temposu ister. ve evet, en baslica ornegi thomas muller'dir.

    raumdeuter illa ki hucum oyuncusuna verilen bir gorev olmak zorunda da degil. mesela zico'nun ikinci senesinde aurelio bir raumdeuter'di. deniz baris, selcuk sahin veya ikinci yari takima katilan maldonado tandemin onunde oynayan cakili bi dmc iken aurelio bu dmc'nin onunde, yaninda, her yerindeydi. bir bakmissiniz rakip kose gonderinde pres yapiyor, bir bakmissiniz kendi kose gonderinden top cikariyordu. tabi aurelio raumdeuter gorevini ifa ederken yaptigi seyin adinin raumdeuter oldugunu bilmiyordu.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap