8 entry daha
  • sert bir eser. fazla ayrılıkçı olsa da katılmadığım noktalar yok değil. kimi tespitler fazlasıyla gerçekçi ve vurucu.

    --- spoiler ---
    "cinsellik herhangi bir ilişkinin parçası olmayıp tam aksine insanı yalnız kılan bir tecrübedir, yaratıcı değildir ve büyük bir zaman kaybıdır. dişi kolaylıkla -hem de sandığından çok daha fazla kolaylıkla- kendi cinsel arzusundan kurtulabilir, böylece ağır ve ussal bir hale gelerek, gerçekten kıymetli faaliyetlerin ve ilişkilerin peşinde koşabilir."

    "din, erkeklere bir amaç(cennet) sağlayıp kadınların erkeklere bağlı durmasına yardım etmekle kalmaz, erkeğin cinsel güdüleri karşısında kendini yeterince savunmamaktan duyduğu suçluluk ve utancı cezalandırmaya çabalayabileceği ritüeller de sunar ona; bu, özünde eril olmaktan duyduğu suçluluk ve utançtır.
    bütünüyle korkak olan erkek çoğunluğu, kendi içkin zayıflıklarını kadınlara yansıtıp bunları dişi zayıflıklar olarak etiketlendirir."

    "eğer bütün kadınlar, erkekleri terk edip onlarla herhangi bir biçimde ilgilenmeyi reddederlerse hükumet ve ulusal ekonomi tamamen çökecektir. "

    "aslında eril çaresizce, dişiler tarafından yönlendirilmeyi ister. annenin ipleri eline alması ve kendisini, onun ilgisi için yok saymak ister. ama içinde yaşadığımız toplum aklı başında değil, birçok kadın, erkeklerle ilişkilerinde nerede durduğu konusunda en ufak bir fikre bile sahip değil."

    "neden gelecek nesiller olsun? bunların amacı nedir? yaşlanma ve ölüm bertaraf edildiğinde neden ürenilsin? biz öldükten sonra ne olacağını niye umursayalım? bizi takip edecek bir genç nesil olmaması neden umrumuzda olsun ki?"
    --- spoiler ---
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap