6 entry daha
  • yine saçmasapan bahanelerle değeri düşürülmeye çalışılan ulusal lig. evet lig. çeviriyoruz; milli ulusal, küme de lig oluyor.

    yalnız arkadaşları tebrik ediyorum, her an araştırma halindeler. olur da bir saçmalık bulurlarsa mantıklı veya mantıksız sarılıyorlar hemen. misal küme düşme olmadığı için milli küme'yi birinci bitirenin şampiyon olamayacağı söylenmiş. şimdi bu abd futbol ligi mls'te de düşme yok. acaba 'mls'i birinci bitiren takımlar futbolda amerika'nın şampiyonu sayılamazlar' deseniz ne cevap alırdınız? bence eğlenceli olurdu, bir deneyin.

    puanlama sistemine takmışlar bir de. daha 8 sene önce kendi liglerinde galibiyete 1,5; beraberliğe ise 0,5 puan verildiğini bilmezler. onu geçtim 90'lara kadar galibiyet 2 puandı. o sezonların şampiyonunu da mı saymayalım?

    takım sayıları da başka komik bir bahane. ülkelerin liglerindeki takım sayıları yıldan yıla değişebilir. bizde de 16, 18, 19 takımlı sezonlar olmuştur. türkiye ligini bırakın, dünya kupalarında takım sayıları sık sık değişkenlik göstermiştir. savaşlar dolayısıyla, aynı milli küme gibi düzenlenemeyen dünya kupaları olmuştur. dönemin şartlarında bu çok normaldir. peki hiç, düzenlenemeyen dünya kupaları var diye turnuvayı birinci bitirene 'dünya şampiyonu sayılamaz' dendiğini duydunuz mu? ben yakında bu arkadaşlardan bekliyorum vallahi.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap