28 entry daha
  • bojack horseman'ın yapımcısının katkıda bulundugu, amazonun ilk sezonu 8 bolum olan dizisi.

    benim icin bojack horseman'dan referansını aldığı için cekinmeden izlediğim bir iş oldu. konusu ve diyalogları olarak tam istediğimi bulamasam da anlatış seklini yeni ve yaratıcı buldum. cok hızlı akan duygusal acıdan agır diyaloglar, kaybolup giden ve tekrar tekrar donen duygusal sahneler bojack'ın son sezonundaki o ruya havasını gecirdi bana. tabi stil olarak waking life'a benzemesi ben de sahte bir derinlik hissiyatı uyandırıyor ama olsun. yine de hikayeyi size geciris bicimi bojack son sezonla, waking life'dan esintiler tasıyor bence. o nedenle genel olarak baya begendim diyebilirim, temiz basit bir hikayeyi bence cok guzel ve doğru anlatıyor.
    muziklerini de ayrı begendim. ozellikle bolum sonlarında beni yerimden kaldırmadı bazıları, etkiliyiciydi.
    --- spoiler ---
    finali hakkındaki dusuncem ise, ben acıkcası bu hikayenin sizofreni hikayesi olmasını isterim, ucuk kacık zaman yolculugu islerinde kayda deger yeni bir hikaye sunulması zor (dark sana diyorum ne yapıyosun, ucuncu sezon icin cok endiseliyim.), o nedenle bu yone giden bir seri elimizdekini bozar kanısındayım. normal bir sizofreni hikayesi bu anlatıs sekliyle cok güzel olur. tabi en iyisi arada bırakılmaya devam etmek cunku o zaman sizofrenini cok onemli bir gercekliği olan kabullenmeme bize de geciyor. seyirci olarak biz ne zaman ikna olacagız diye beklemek ve alma ile birlikte bizim de inanamamız hastalıga cok basarılı bence.
    acıkcası seriyi bıraktıkları nokta ne kadar sorulara cevap verilecekmis gibi hissettirse de bence cevap vermeyecek bir senaryo ellerinde hazır. ikinci sezonda bu gerilimi surderebilirler gibi geliyor.

    zaman yolculugu acısından kardesinin yine de aldattıgını soylemesi, bazı olayların o kadar kolay degısmediğine yonelik isaret. becca yokken o ısıgın gelmesi ise sizofreni hastalıgını bu kadar kolay teslim olmayacağına ve alma'nın ikna olmayacağına isaret. devam ederse bu gerginlik sursun isterim, ne kadar sezonu bitirince ufak bir sinir harbi yasadıysam da gokyuzu gibi olmalıyız.

    ayrıca son bolumde ya benim kacırdıgım bir sey olacak ya da acıklanmayan bir durum var. alma'nın annesi o gece babasından alma'nın nerde oldugunu ogrenıyor, yanı kızı gece gıdıp alıp eve goturebılır fakat onceki sahnelerden biliyoruz ki alma o gece babasının bıraktığı yerde sabahlıyor, polis esliginde geri donuyor ve annesi cok kızgın sekilde nerdeydin diyor. annesi bu nerde oldugunu bilmesi gerekirken bu olayın yasanması pek mantıklı değil . bu uyumsuzluk neden bilmiyorum ve anlamadım su anda, belki de alma'nın sizofren olduguna ve gorduklerinin bazılarının aslında yasanmamıs olaylar olduguna ısaret ediyor. bir acıklaması olan varsa durtsun.
    --- spoiler ---
129 entry daha
hesabın var mı? giriş yap