5 entry daha
  • birbiri ardından gelen minik minik bölümler halinde anlatılan bir bilim kurgu filmi, daha doğrusu filmleştirilmiş bir bilim kurgu destanı. o kadar farklı ve güzel bir anlatımı vardı ki, senaryoda yerine oturmayan birkaç şeye rağmen ağız tadını hiç ama hiç kaçırmadı, hipnoz altında gibi izletti kendini.

    --- spoiler ---

    mima denen simülatörü kullanmak için başı aşağı doğru çevirip yere bakmak gerekiyorken aynı anda odada bulunup başı hasbelkader yere dönen herkesin aniden transa girmiyor olması, transta iken bedenini hissetmeyen yolcuların transtan çıkmak istedikleri zaman ise hemen kollarıyla kendilerini yerden uzaklaştırıp kalkabiliyor olmaları, herkese ayrı, kişisel bir trans deneyimi sunan simülatörün son anında toplu bir histeriye yol açması, odadaki herkese aynı, "kendi" kıyametini yaşatması falan, üzerine düşünsen birsürü boşluk bulabileceğin, sıkıntılı olabilecek konular ama işte filmi sunan mecra hollywood olmayınca bize hiç mi hiç batmadı, "olsun, gönder gelsin!" diye diye izlendi hehe.

    manevra sonrası uzay boşluğunda salınmaları anında sadece yakıtlarını boşaltmak zorunda kaldılar, esasında rotaları değişmiş ve yakıtları bitmiş iken geminin tüm teknolojisi çalışır haldeydi, dünya ile de, mars ile de hala iletişimde olabilecek durumdaydılar ve yardıma gelen giden kimse olmadı, gemiyi yönetenler ise acil durumlarını belirtmek yerine doğrudan kapalı bir komün olarak durumu kabullenme yoluna gittiler, ne-den?

    yıllar içinde gemide radikal inanışlar geliştiren küçük topluluklar oluştu, toplu ve bireysel intiharlar belirdi ama şiddet kontrolü elinde tutan güruh dışındaki sıradan toplulukta hiç ön plana çıkmadı, üstelik güvenliğin sağlanması için çok bir seçenekleri de yokken radikal davranışlar yalnızca cinsellik ve tapınma açısından belirdi, iskandinav olunca insan şiddete meyletmiyor herhal.
    --- spoiler ---

    yani, eğer hollywood yapmış olsaydı tüm bu boşluklar gözümün ta ortasına batardı da "amaan, meh," derdim, avrupa sineması olunca afiyetle izledim, iki yüzlünün tekiyim canım sağ olsun.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap