18 entry daha
  • arkadaşlar amk afedersiniz ama buradaki entrylerin yüzde yetmişi default. son derece yüzeysel ve tek yönlü tanımalamalar kullanılmış. burayı okuyunca insan kendini peri masalına sıkışmış dar bi perspektifle yorumlamaya çalışıyor.
    bakın dünyada milyonlarca insan var ve her birimiz çeşitli farklı koşullarda büyüdük, yaşıyoruz, farklı insan gruplarına maruz kalıyoruz. bu yüzden bu gibi kişilik bozuklukları da kişilerin koşullarına göre çeşitlenebiliyor.

    bu ya da benzeri bi davranış bozukluğum olduğunu fark ettik. (bi uzman beraberinde tabi, bunu lütfen atlamayın!!) fakat okuduğum hiçbi makalede kendimi bulamadım. bende yarattığı psikolojik yansımasını tanımlamam gerekirse;
    vurdumduymaz, özgürlüğüne düşkün bi bireyim. ama söz konusu hayatıma turnusol kabul ettiğim insanlar olunca aşırı hareketler sergiliyorum. sevgilim ve annem. ya da o zaman yakın olduğum bi dost.

    1. o kişiyi sömürünceye kadar çok hayatıma dahil ediyorum/hayatına dahil olmak istiyorum.
    2. o kişinin her türlü problem ve sevincini üstleniyor, sorumluluğunu alıyorum
    3. o kişiyle günün her saati paylaşım iletişiminde olmak ihtiyacı hissediyorum. / tersi olduğunda sevgi ya da sadakatinden şüphe duyup nefret beslemeye başlıyorum.
    4. genelde bu bozukluğa sahip insanları çevereme topladığım için onlar bu tavırlarımı fark edip oyunu devam ettirdiğinde(ilgi gördüğü için kaçma/görmediği zamanlar üstteki adımların aynını bana uygulama) çılgına dönüyorum. nefes alamıyorum ve tüm vücuduma bir ağırlık çöküyor.

    şimdi, bunları fark etmeden önce geliştirdiğim bi çözüm vardı bu gibi durumlar için. dalga geçmeyi başardığım zaman o nefes alamama/ ağırlık hissini atlatabiliyordum. fakat son zamanlarda ilişkimi tamamen engellemeye ve bireysel hayatımı çökertmeye başladığı için profesyonel bi yardım alma kararına vardım ve sonuç...

    şuan ilişkimde ve iletişimlerimde tamamen sağlıklı davranmaya çabalıyorum. fakat bu bozukluk üzerine kurduğum bi ilişki(romantik ilişki) olduğu için tavırlarım sağlıklı olduğunda onu kaybederim diye aklım çıkıyor.
    evet yine o döngü....
    umarım güzel doneler alırım dostlar, terapi devam ettikçe ilerlemeyi paylaşıcam yardım adına.
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap