8 entry daha
  • söz konusu olan özellikle öteden beri şişman kişilerse, hayatları boyunca bin türlü alayla, yakıştırmayla, önyargıyla, dışlanmayla ve hatta saldırganlıkla karşılaşmış olacaklarından pek de mümkün olmayan durum.
    çocukluk yıllarında farklı oldukları en acımasız şekliyle söylenmiştir zaten *
    ergenlik kabustur*.
    şişmanlık bir hastalıktır, denir ama şişman insanlar, hastalıkla ilgili duyulan merhamet ya da anlayıştan da nasibini alamaz genelde..
    çoğunlukla genetik özellikler nedeniyle elde olmayan bu durum için sürekli kendilerini, varlıklarını "mazur gösterecek" bir meziyete sahip olmaları beklenir, neseli,sakaci,eglenceli olmak, böyle olmak zorunda olmak da bu beklentiler nedeniyledir belki..
    kendisi de şişman olanlar dahil pek çok kişinin şişmanlara bakışında faşizan bir yan var, şişmanlık bugünün dünyasında ne kadar kaçınılmazsa o kadar da ayıp, günah. engellenemiyorsa telafi edilmesi beklenen bir şey..**
    şişman ve mutlu insanlar mutlaka rol yapıyordur demek istemiyorum tabii..eğer halihazırdaki bakışa rağmen mutluysa, kendinde başkalarının değersizleştiremediği güzel şeyler buluyor olabilir mesela..*
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap