7 entry daha
  • ekleme: biz hala anaokulu seviyesinde dinimi seviyorum dersleri ekleme peşine düştükçe asla sasirtmayacak sonuçlardır.

    ekonomik işbirliği ve kalkınma örgütü (oecd) tarafından her üç yılda bir düzenlenen ve 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendiren ulkemizin 37 ülke arasinda 31.sirada olduğu sonuçlardır. grup ülkenin yaklaşık yüzde 75 ini temsil edecek şekildedir. kısa bir alıntı:

    "okuma alanında en alt düzeyde yeterlilik gösteren çocuklar bir metinde çok açık olan bilgileri saptamak, kendilerine tanıdık gelen konulardaki yazıların ana fikrini fark etmek gibi basit şeyleri yapabilirler ama daha derin yorumlarda bulunmakta zorlanırlar. matematikte de çok basit işlemleri yapabilirler. dolayısıyla pısa sonuçları, türkiye'de 15 yaşındaki öğrencilerin önemli bir oranının temel becerilerden yoksun olduğunu gösteriyor."

    sonuçlara ülke basının yaklaşımı tam olarak rezalet. şimdi biz sınav sonuçlarına bakarken 40 soruda 3 net yapan çocuk bir sonraki sinavda 5 nete çıktığında çok başarılı olduğunu düşünüyor ama yan tarafta 35 net yapan bı sürü kişi var. pisa sonuçları da bizde 5 net yapan çocuğun sevinciyle kutlanıyor.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap