5 entry daha
  • kalp krizi sonucu dün vefat eden istanbul devlet tiyatrosu sanatçısı zekai müftüoğlu, yarın toprağa verilecek. istanbul devlet tiyatrosu'ndan yapılan açıklamaya göre, müftüoğlu haseki sultan camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından hasdal mezarlığı'nda toprağa verilecek.

    bandırma'da 1949 yılında dünyaya gelen zekai müftüoğlu, ankara devlet konservatuvarı tiyatro bölümünden mezun oldu. 1970 yılında devlet tiyatrolarında göreve başlayan müftüoğlu, oyunculuk ve yönetmenliğinin yanında, seslendirmeleriyle de tanınıyordu.

    seslendirdiği pek çok karakterden en çok akılda kalanlar alf dizisinde ''bay willy tanner'', ''aşk gemisi''nde ''isaac'' ve ''zengin ve yoksul''daki falconetti karakterleriydi. sanatçı, ''istanbul efendisi'', ''kızıl derililer'', ''julius caesar'', ''martı'' ve ''hapşırık''ın da aralarında bulunduğu tiyatro oyunları ile ''ölümünün 400. yılında mimar sinan'' ve ''yaman delikanlı'' adlı filmlerde rol almıştı. zekai müftüoğlu, son olarak kurtlar vadisi dizisinde ''akrep bekir'' karakterini canlandırmıştı.

    kaynak: http://www.internethaber.com/
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap