27 entry daha
  • bir yanda hiç bir şeyle başedemeyince bırakıp hem de herşeyi bırakıp kimsenin onu tanımadığı, sokakları ve dili olmayan bir yerde derin, büyük bir ülkede kaybolan ve bu adını bilmediği yerin rüyalarını gören travis.
    bir yandan da travis gittikten sonra "aylarca her konuştuğum sendin" diyen jane.
    dört yıl sonra ilk defa bir araya geldiklerinde birbirlerini görmeyi engelleyen aynaya rağmen birbirlerine bak(a)madan konuşmaları.
    aşk'ta acı bilinen şeylerden değil görülen şeylerden geliyor, görüntü nesnenin kendisi çünkü. o yüzden travis, jane'e, "seni göremem " diyor. sevilen kişinin sex shopta çalışmasını bilmek bile acı vermiyor travis'e. acı veren o ilk kez görüldüğü an...hatta o kadar acı veriyor ki travis bakamıyor ona. arkasını dönerek konuşuyor. aynı şekilde jane'de konuşurken bakamıyor travis'e, sırtını dönüp oturarak konuşuyor.
    wenders filme bizi katmıyor, çağırmıyor bile... ikisini aynı karede gördüğümüzde duygulanacağımızı, hisleneceğimizi biliyor, dışarıda tutuyor seyirciyi. ikisinin de hikayesini öğreniyoruz. ama ikisini aynı karede görmüyoruz. bilin yeter, görüntü acıtır diyor.

    http://www.youtube.com/watch?v=fdjjxo51zla

    http://www.youtube.com/…xbpj-7xbz8y&feature=related
205 entry daha
hesabın var mı? giriş yap